Planera ditt besök till Åhus

Sommaren 2021

Planera ditt besök

till Åhus

Sommaren 2021

Snart dags för årets roligaste handbollsfestival? Vi har samlat ihop allt du behöver veta, så att du enkelt hittar det du behöver innan, under och efter besöket i Åhus.

COVID-19
På grund av den fortsatta spridningen Coronaviruset kommer årets upplaga av Åhus Beachhandboll Festival och Åhus Beachfotboll inte kunna genomföras. Vi har in i det sista vridit och vänt på olika möjligheter för hur vi skulle kunna anordna sommarens evenemang. Länge hoppades vi på att utvecklingen kring viruset skulle vända, men vi kan nu konstatera att våra förberedelser och drömmar om sommaren 2020 inte kommer gå i uppfyllelse.

Det finns just nu rekommendationer kring begränsade resor inom landet samt förbud till folksamlingar över 50 personer. Då vi bedömer det som osannolikt att Folkhälsomyndigheter kommer ändra dessa rekommendationer inom den närmsta tiden ser vi inget annat val än att ställa in 2020 års evenemang.

Priser & Biljetter
Ha dina biljetter redo för att komma snabbt och smidigt in på festivalområdet. Flera av våra entréband är billigare när du köper dem online innan evenemangets start. Fri entré för barn & ungdomar 0-14 år samt veteraner 80+. Inför 2020 har vi infört ett billigare Seniorpris för dig som är 65-79 år. Mer om årets entrépriser inom kort.

Öppettider
Festivalområdet öppnar 10:00 varje morgon och stänger efter sista finalen eller konserten.

Festivalområdet
Festivalområdet ligger belägen på en stor sandstrand där du kan ta ett bad mellan matcherna i havet genom badpassagen. Ett promenadstråk från festivalen finns ett utebad med bassänger vid Åhus Seaside Hotel. Precis utanför festivalområdet ligger en offentlig strand med badbrygga.

Upplevelsen
Närheten till havet, spel på sand, täta matcher, fullsatta läktare och med finalspel på kvällarna med speaker, dunkande musik och ljusspel. Lägg därtill massvis med aktiviteter för alla åldrar, stora profiler, artister, unik stämning och mycket mer. Upplevelsen i Åhus är utan dess like. Läs mer om handbollsfesten.

Hitta hit
Åhus Beach ligger på Täppetstranden i Åhus och det är enkelt att hitta hit – vare sig du väljer att ta dig hit med cykeln, bilen eller bussen. Bussen stannar i princip utanför dörren! Läs mer om hur du hittar hit.

Parkering
Visste du att du kan parkera gratis i Åhus? Om du tar bilen till Åhus finns det flera parkeringar i närheten till turneringsområdet. Om du väljer våra parkeringar stödjer du dessutom lokalt föreningsliv. Mer information om årets parkeringar inom kort.

Service på området

Betalning på området

Så gott som överallt på festivalområdet kan du betala med konto-, kredit- och betalkort. Vissa av våra enheter tar även swish. Behöver du ta ut pengar finns den närmaste bankomaten/uttagsautomaten i byn.

Hitta bankomat

Rökfritt område

Åhus Beach är ett rökfritt evenemang. Det är därför inte tillåtet att röka inne på festivalområdet.

Sjukvård

Vi har ett sjukvårdsteam på plats. Om någonting skulle hända finns det hjälp och möjlighet till vila i deras sjukvårdstält.

Toaletter

Det finns många toaletter på området. Det finns en större tillgänglig toalett inne i lagtältsbyn i det röda huset.

Ladda mobilen

Tillsammans med Enkla Elbolaget erbjuder vi kostnadsfria laddningsstationer för din mobil.

Boende

Övernatta i Åhus – vi har boenden som passar alla. Välj hotell, natursköna stugor, camping eller B&B och vandrarhem. Läs mer om våra boendealternativ

Mat & Dryck

Strandens många restauranger och caféer står redo att krydda din dag med matupplevelser. Vi har ett brett utbud av restauranger och caféer för hela familjen!

Här kan ni avsmaka allt från buffé, fastfood till gourmetmat, glass, vegetariska samt andra spännande rätter i våra Foodtrucks. Eller så hittar ni något snabbt och gott i nya matbutiken Åhus Beach Foodstore. Vi har en av Kristianstads bästa krogar, Kippers Källare, på stranden. Samt fullständiga rättigheter. Grillen i lagtältsbyn står tänd hela dagen för er som vill grilla er egen mat över öppen eld.

De flesta av våra serveringar erbjuder specialmat. Prata med personalen om du är allergisk, gluten- eller laktosintolerant.

På Åhus Beach finns något för alla!

Åhus, Sweden

Åhus är en av Skånes vackraste orter och har två sandstränder, ett naturreservat och en småbåtshamn. Perfekt som sommarens resmål för hela familjen.

Åhus ligger utmed hanöbukten som kallas ”Ålakusten” och har varit platsen Åhus Beachhandboll Festival ägt rum sedan cupen grundades 1997. I vår underbara by finns det unika miljöer precis utanför handbollsarenan som är värt ett besök. Köpmannagatan i Åhus är en unik handelsplats där det finns både butiker, mysiga caféer och restauranger.

Åhus historia går ända tillbaka till sen järnålder/vikingatid, då en betydande handelsplats var etablerad en bit uppströms om det nutida samhället.

Åhus var sedan långa tider känd som badort. Redan på slutet av 1800-talet gick badtågen på Åhusbanan från Kristianstad till Åhus. Varma sommardagar kunde 4 000-5 000 personer stiga av i nuvarande Stubbagatans förlängning för att ströva omkring utmed Täppetstranden. Platsen där tusentals människor idag vallfärdar för att besöka Åhus Beachhandboll varje sommar.

Läs mer om Åhus >