Planera ditt besök – Åhus Beach

Planera ditt besök till Åhus

Sommaren 2022

Planera ditt besök

till Åhus

Sommaren 2022

Snart dags för årets roligaste handbollsfestival?
Vi har samlat ihop allt du behöver veta, så att du enkelt hittar det du behöver innan, under och efter besöket i Åhus.

Turneringen

Turneringen spelas 14-23 juli 2022. Allt du behöver veta inför tävlingen hittar du här.

Entrépriser

Biljett Pris
Upp till 13 år Gratis
Från 80 år Gratis
1 Day Youth 13-18 år 100 kr
1 Days 150 kr
2 Days 250 kr
10 Days 450 kr

Biljetter till festivalen går att förköpa inom kort.

Området

Området ligger belägen på en stor sandstrand där du kan ta ett bad mellan matcherna i havet. Ett promenadstråk från festivalen finns ett utebad med bassänger vid Åhus Seaside Hotel. Nära området ligger en offentlig strand med badbrygga.

Öppettider

Festivalområdet öppnar 09:00 varje morgon och stänger efter sista finalen ca 22:30-23:00.

Mat & Dryck

Det finns gott om matalternativ inne på festivalområdet. Det finns ett brett utbud så som sallader, hamburgare, husmanskost och Foodtrucks med varierande utbud. Glutenfria och laktosfria samt vegetariska alternativ finns.

Parkering

Visste du att du kan parkera gratis i Åhus? Om du tar bilen till Åhus finns det flera parkeringar i närheten till turneringsområdet. Läs mer om var du kan parkera.

Hitta hit

Åhus Beach ligger på Täppetstranden i Åhus och det är enkelt att hitta hit – vare sig du väljer att ta dig hit med cykeln, bilen eller bussen. Bussen stannar 500 m från huvudentrén Läs mer om hur du hittar hit.

Upplevelsen

Sommaren 2022 blir det Åhus Beachhandboll Festival och Åhus Beachfotboll igen. Närheten till havet, spel på sand, täta matcher, fullsatta läktare och med finalspel på kvällarna med speaker, dunkande musik och ljusspel. Lägg därtill massvis med aktiviteter för alla åldrar, stora profiler, unik stämning och mycket mer. Upplevelsen i Åhus är utan dess like. Läs mer om handbollsfesten.

Hundar är välkomna in på festivalområdet.

ÅHUS BEACH OFFICIAL APP

Allt du behöver till turneringen i Åhus!

ÅHUS BEACH OFFICIAL APP

Allt du behöver till turneringen i Åhus!

Service på området

Betalning på området

Så gott som överallt på festivalområdet kan du betala med konto-, kredit- och betalkort. Vissa av våra enheter tar även swish. Behöver du ta ut pengar finns den närmaste bankomaten/uttagsautomaten i byn.

Hitta bankomat

Vatten

Orka mer! Åhus är en del av Kristianstads Kommun med ett av det renaste dricksvatten i hela Sverige. Det finns vattenstationer utspridda på festivalområdet där man kan fylla på sin vattenflaska – vare sig man tar med sin egen flaska eller återanvänder en köpt PET-flaska.

Sjukvård

För att spelarna ska kunna leverera sitt yttersta och för att besökarna ska känna sig trygga har Åhus Beach i vanlig ordning bemannat evenemanget med erfarna sjukgymnaster, fysioterapeuter och utbildad sjukvårds- och akutpersonal. Vårt sjukvårdsteam JL Fysio är på plats. Om någonting skulle hända finns det hjälp och möjlighet till vila i deras sjukvårdstält.

Toaletter

Det finns gott om toaletter på området. Det finns även en större tillgänglig toalett i Åhus Beach Lagtältsby i det röda huset.

Ladda mobilen

I samarbete med Enkla Elbolaget erbjuder vi kostnadsfria laddningsstationer för din mobil i deras monter.

Lagtältsby

Vår lagtältsby är platsen är lagen och föreningarna samlas mellan matcherna för att slipa på hejarramsorna eller grilla tillsammans.

Åhus, Sweden

Åhus är en av Skånes vackraste orter och har två sandstränder, ett naturreservat och en småbåtshamn. Perfekt som sommarens resmål för hela familjen.

Åhus ligger utmed hanöbukten som kallas ”Ålakusten” och har varit platsen Åhus Beachhandboll Festival ägt rum sedan cupen grundades 1997. I vår underbara by finns det unika miljöer precis utanför handbollsarenan som är värt ett besök. Köpmannagatan i Åhus är en unik handelsplats där det finns både butiker, mysiga caféer och restauranger.

Åhus historia går ända tillbaka till sen järnålder/vikingatid, då en betydande handelsplats var etablerad en bit uppströms om det nutida samhället.

Åhus var sedan långa tider känd som badort. Redan på slutet av 1800-talet gick badtågen på Åhusbanan från Kristianstad till Åhus. Varma sommardagar kunde 4 000-5 000 personer stiga av i nuvarande Stubbagatans förlängning för att ströva omkring utmed Täppetstranden. Platsen där tusentals människor idag vallfärdar för att besöka Åhus Beachhandboll varje sommar.

Följ senaste nytt!

Streama matchen från bana 1

Få tillgång till alla livesända matcher och repriser från bana 1. Matcherna kommer sändas via Solidsport från morgon till kväll. Se vilka matcher du kan...

Spelschema är live!

Spelschema till sommarens hetaste handbollsfestival är här! Se lagets matcher här. Se till att ladda ner turneringsappen för att följa laget på bästa sätt under...

Välkommen till Åhus Beach E-sport Festival!

I sommar blir beachen en av sommarens hetaste samlingspunkt för gamers. Under Åhus Beachfotboll och Åhus Beachhandboll kommer det finnas ett E-sporttält med ett dussintal...

Fler nyheter