Planera ditt besök till Åhus

Sommaren 2022

Planera ditt besök

till Åhus

Sommaren 2022

Snart dags för Åhus Beach? Vi har samlat ihop allt du behöver veta, så att du enkelt hittar det du behöver innan, under och efter besöket i Åhus.

COVID-19
Vi är väldigt glada för det besked Regeringen kommit med om lättade restriktioner från och med 29 september, vilket innebär att vi kan välkomna er alla till Åhus Beachhandbolls 25 års-jubileum 14-23 juli 2022!

Priser & Biljetter
Information inom kort.

Området
Området ligger belägen på en stor sandstrand där du kan ta ett bad mellan matcherna i havet. Ett promenadstråk från festivalen finns ett utebad med bassänger vid Åhus Seaside Hotel. Nära området ligger en offentlig strand med badbrygga.

Parkering
Visste du att du kan parkera gratis i Åhus? Om du tar bilen till Åhus finns det flera parkeringar i närheten till turneringsområdet. Läs mer om var du kan parkera.

Hitta hit
Åhus Beach ligger på Täppetstranden i Åhus och det är enkelt att hitta hit – vare sig du väljer att ta dig hit med cykeln, bilen eller bussen. Bussen stannar i princip utanför dörren! Läs mer om hur du hittar hit.

Upplevelsen
Sommaren 2022 blir det Åhus Beachhandboll Festival och Åhus Beachfotboll igen. Närheten till havet, spel på sand, täta matcher, fullsatta läktare och med finalspel på kvällarna med speaker, dunkande musik och ljusspel. Lägg därtill massvis med aktiviteter för alla åldrar, stora profiler, artister, unik stämning och mycket mer. Upplevelsen i Åhus är utan dess like. Läs mer om handbollsfesten.

Åhus Beach Glassbar

Vi har allt för beach-fikat! Fram till den 15 augusti är ni välkomna ner till vår glassbar på evenemangsstranden i Åhus. Här bjuder vi på Triumf glass, fika och grillkorv på beställning.

Om ni planerar att anordna en mini-turnering på våra spelplaner hjälper vi mer än gärna till att anordna grillning av korv till er. Hör av er i så fall till info@ahusbeach.com.

Våra öppettider:

Alla dagar (Väderberoende)
11-18

15-24 juli 2021
10-19

Vi finns på Stubbagatan 2 i Åhus.
Läs mer här!

Åhus, Sweden

Åhus är en av Skånes vackraste orter och har två sandstränder, ett naturreservat och en småbåtshamn. Perfekt som sommarens resmål för hela familjen.

Åhus ligger utmed hanöbukten som kallas ”Ålakusten” och har varit platsen Åhus Beachhandboll Festival ägt rum sedan cupen grundades 1997. I vår underbara by finns det unika miljöer precis utanför handbollsarenan som är värt ett besök. Köpmannagatan i Åhus är en unik handelsplats där det finns både butiker, mysiga caféer och restauranger.

Åhus historia går ända tillbaka till sen järnålder/vikingatid, då en betydande handelsplats var etablerad en bit uppströms om det nutida samhället.

Åhus var sedan långa tider känd som badort. Redan på slutet av 1800-talet gick badtågen på Åhusbanan från Kristianstad till Åhus. Varma sommardagar kunde 4 000-5 000 personer stiga av i nuvarande Stubbagatans förlängning för att ströva omkring utmed Täppetstranden. Platsen där tusentals människor idag vallfärdar för att besöka Åhus Beachhandboll varje sommar.

Läs mer om Åhus >

Våra huvudpartners