Planera ditt besök till Åhus

Sommaren 2022

Planera ditt besök

till Åhus

Sommaren 2022

Snart dags för årets roligaste handbollsfestival? Vi har samlat ihop allt du behöver veta, så att du enkelt hittar det du behöver innan, under och efter besöket i Åhus.

Lagavgifter

Årets lagavgifter hittar du här.

Teamboende

Garantera bästa teamboendet i skolsal samtidigt som du anmäler ditt lag inför sommarens turnering. Läs mer om boende i skolsal här.

Turneringen

Turneringen spelas 14-23 juli 2022. Allt du behöver veta inför tävlingen hittar du här.

Priser & Biljetter

Biljetter till festivalen går att köpa från den 1 april 2022.

Området

Området ligger belägen på en stor sandstrand där du kan ta ett bad mellan matcherna i havet. Ett promenadstråk från festivalen finns ett utebad med bassänger vid Åhus Seaside Hotel. Nära området ligger en offentlig strand med badbrygga.

Parkering

Visste du att du kan parkera gratis i Åhus? Om du tar bilen till Åhus finns det flera parkeringar i närheten till turneringsområdet. Läs mer om var du kan parkera.

Hitta hit

Åhus Beach ligger på Täppetstranden i Åhus och det är enkelt att hitta hit – vare sig du väljer att ta dig hit med cykeln, bilen eller bussen. Bussen stannar i princip utanför dörren! Läs mer om hur du hittar hit.

Upplevelsen

Sommaren 2022 blir det Åhus Beachhandboll Festival och Åhus Beachfotboll igen. Närheten till havet, spel på sand, täta matcher, fullsatta läktare och med finalspel på kvällarna med speaker, dunkande musik och ljusspel. Lägg därtill massvis med aktiviteter för alla åldrar, stora profiler, artister, unik stämning och mycket mer. Upplevelsen i Åhus är utan dess like. Läs mer om handbollsfesten.

Åhus, Sweden

Åhus är en av Skånes vackraste orter och har två sandstränder, ett naturreservat och en småbåtshamn. Perfekt som sommarens resmål för hela familjen.

Åhus ligger utmed hanöbukten som kallas ”Ålakusten” och har varit platsen Åhus Beachhandboll Festival ägt rum sedan cupen grundades 1997. I vår underbara by finns det unika miljöer precis utanför handbollsarenan som är värt ett besök. Köpmannagatan i Åhus är en unik handelsplats där det finns både butiker, mysiga caféer och restauranger.

Åhus historia går ända tillbaka till sen järnålder/vikingatid, då en betydande handelsplats var etablerad en bit uppströms om det nutida samhället.

Åhus var sedan långa tider känd som badort. Redan på slutet av 1800-talet gick badtågen på Åhusbanan från Kristianstad till Åhus. Varma sommardagar kunde 4 000-5 000 personer stiga av i nuvarande Stubbagatans förlängning för att ströva omkring utmed Täppetstranden. Platsen där tusentals människor idag vallfärdar för att besöka Åhus Beachhandboll varje sommar.

Följ senaste nytt!

Anmälan 2022 är öppen!

Nu är anmälan för 2022 års turneringar öppen för alla lag. Hundratals lag står redan redo för spel på stranden i Åhus. Två somrar har...

Internationella regler till Åhus Beachhandboll 2022

Sommaren 2022 firar handbollsfestivalen sitt 25-års jubileum - dessutom kompletteras det med nya ungdomsklasser samt European Beachhandball Tour med internationella beachhandbollsregler. Trenden med internationell beachhandboll...

Förtursanmälan är öppen!

Förtursanmälan är öppen och flera lag har redan anmält sig till sommarens roligaste beachturneringar i Åhus 2022! Alla lag som var anmälda 2021 har förtur...

Fler nyheter