Åhus Beach Partner

Sommaren 2020

Åhus Beach

Partner

Sommaren 2020

1

strand

2

evenemang

17

dagar

20 000

deltagare

195 000

besökare

 

Möjligheternas arena

Åhus Beach är en fantastisk arena, beläget i en unik miljö som genom en folkfest på över 195 000 besökare från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Tyskland bildar en atmosfär utöver det vanliga under juli månad. Arenan är totalt 40 000 kvm evenemangsstrand och område.


Läs mer om våra CSR-projekt

En entreprenör som
ALDRIG GER UPP

Det är mitten av 1990-talet. Mats G Jönsson läser en tysk handbollstidning och ser ett reportage om beachhandboll. ”Handboll på stranden. Det finns ju inte i Sverige. Klar att vi ska vara först. Här i Åhus har vi alla förutsättningar!”

Vår passion

BARN & UNGDOMAR

Vi brinner för idrotten. För alla barn och ungdomars rätt till glädje och ett aktivt liv. Därför samarbetar vi med Generation Pep och är med och skapar en folkrörelse i Sverige.

Åhus Beach brinner för allas rätt till trygghet. Över 200 ungdomar tilldelas sommarjobb hos oss varje sommar, och många ungdomar har startat sitt arbetsliv här. Tillsammans med Arbetsförmedlingen möjliggör vi för ungdomar som har svårt att komma ut i arbetslivet att jobba hos oss.

OFFICIAL CSR PARTNER
Generation Pep
Arbetsförmedlingen

IDROTT FÖR ALLA

Vår passion är idrott för alla och därför vi startade initiativet, med spelklasser både under Åhus Beachfotboll och Åhus Beachhandboll, för idrottare med funktionsnedsättning.

I Idrott för Alla-klasserna ligger allt fokus på glädje och gemenskap. Detta är ett projekt som både engagerar och berör tusentals varje sommar!

OFFICIAL CSR PARTNER
Enkla Elbolaget

CSR SUPPORTER
Mio
Sparbanken Skåne
The Absolut Company

FÖRENINGSLIVET

Sveriges föreningsliv är grunden i hela Åhus Beach och något vårt hjärta slår extra slag för. Utan föreningslivets eldsjälar och gemenskap så hade Åhus Beach inte varit den unika folkfest det är idag. Vi är stolta att vi får vara samlingspunkten för alla fotbolls- och handbollsvänner på sommaren!

Varje år ger vi dessutom tillbaka över en halv miljon till lokalt föreningsliv som ekonomisk ersättning för deras arbete hos oss.

OFFICIAL CSR PARTNER
Kristianstads Kommun
The Absolut Company

MILJÖ & HÅLLBARHET

Vi värnar om havet och strandkusten, vår plats Åhus Beach och vår underbara by. Åhus ligger utmed hanöbukten som kallas ”Ålakusten” och har varit platsen Åhus Beach ägt rum sedan vårt första evenemang Åhus Beachhandboll grundades 1997. Vår nya ål-maskot står som en symbol för att vi värnar om Åhus kulturarv och vår miljö.

Vi har krav på att alla våra leverantörer jobbar aktivt med hållbarhet.

CSR Supporter
The Absolut Company

Intresserad av att läsa mer?

Vill du samarbeta med Åhus Beach?


Mats G Jönsson
VD & Grundare
044 – 590 30 03
mats@ahusbeach.com


Lotta Gall
Vice VD
044 – 590 30 02
lotta@ahusbeach.com


Robin Gall
Sälj & Utveckling
0733-969095
robin@ahusbeach.com

Sommarens fotbollsfest

27 juni – 3 juli 2020

Handbollsveriges hetaste samlingspunkt

9 – 18 juli 2020

Huvudpartner

Henrik Persson Ekdahl

Henrik gjorde det möjligt att ta hit en Sveriges hetaste artister 2019 – Molly Sandén!

”Att stödja ett evenemang som betyder mycket för orten och som främjar sport och aktiviteter för barn ligger mig varmt om hjärtat.”

Tillsammans skapar vi minnen för livet!
– och en unik cupupplevelse –

Den positiva atmosfären och våra tusentals besökare skapar fantastiska möjligheter att nå ut med ert budskap samt interagera med våra besökare

Strandens mest populära aktiviteter

#CokeÅhus

Delta i spännande tävlingar, utmana dina vänner eller tävla mot andra lag. Det viktigaste är att ha roligt tillsammans!

Risifrutti

Festivalens barn och ungdomar köar från morgon till kväll för Risifruttis roliga kast-aktivitet.

Mercedes-Benz

Det är tre viktiga komponenter som Mercedes-Benz också jobbar efter i det dagliga och vill att deras kunder och besökare skall känna när de besöker dem. Det är nämligen hjärtat i Åhus beach; glädje, gemenskap och det familjära. Mercedes-Benz är på plats på festivalområdet med deras team, produkter och berättar om deras arbetssätt samt de innovationer som utvecklas av Mercedes-Benz.

Ingelsta briljerar i lagtältsbyn

Lagtältsbyn är ett folkfyllt område där barn, ledare och föräldrar samlas mellan alla matcher. Det laddas batterier, slipas på hejaramsor och pimpas tält. Det grillas och det slappas. Här stärks sammanhållningen och gemenskapen över föreningsgränserna. Det är också en utmärkt plats att synas på. Ingelsta Kalkon skyltar upp, bjuder på produkter och får rak och ärlig feedback, direkt från besökarna.

Intresserad av att läsa mer?

Bärbar madrass succé på beachen

Glöm kalla, hårda och obekväma nätter när du är på cup. Lösningen heter Bed To Go och lanserades på stranden i Åhus 2019. Du som har rest runt i sportsammanhang vet hur det är att sova på ett hårt golv i en gymnastiksal. De dagarna är numera räknade efter att Hilding Anders har lanserat Bed To Go. Det är en patenterad helhetslösning där madrassen är konstruerad som en ryggsäck med plats även för filt, kudde och lakan. Barn, ungdomar och ledare kan alla se och känna fördelarna med Bed To Go.

Official CSR-Partner – Enkla Elbolaget

Enkla Elbolaget vill att alla ska ha samma möjligheter – även inom idrotten. Under flera år har Enkla Elbolaget sponsrat Åhus Bechhandboll Festival – Sveriges största beachhandbollsturnering för barn och ungdomar. Projektet Idrott för alla syftar till att utveckla möjligheten för barn och ungdomar med funktionsvariationer att utöva beachhandboll. Enkla Elbolaget har dessutom försett besökarna på festivalen med laddade mobiler.

Vill du bli partner i Åhus Beach?