Turneringsinformation – Åhus Beach

Vi är här för att svara på din fråga! Om du inte hittar svaret på din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss på info@ahusbeach.com

Anmälan

Anmälan 2024 öppnar den 1 november. Sista anmälningsdag är den 31 maj. Därefter går det endast att anmäla sig till vakanta platser.

Anmälningsavgifter

Läs mer om alla våra spelklasser och lagavgifter här.

Tävlingsformer

1. Åhus Beach Classic

Alla föreningslag är välkomna att delta i våra Kids, Youth, Junior & Seniorklasser. Vi har även öppna klasser för icke-föreningslag för seniorer. Åhus Beachhandbolls primära tävlingsform bygger sitt koncept på Svenska Handbollsförbundets regler för inomhushandboll med vissa undantag som du kan läsa mer om här.

Vår tävlingsform är enkel, rolig och är för alla! Matcherna är 10 minuter. Tävlingen inleds med ett gruppspel. Vi vill erbjuda våra lag så många matcher som möjligt, därför har vi A-slutspel, B-slutspel och i vissa klasser även C-slutspel. Om spelklassen har två speldagar inleds första dagen med gruppspel, andra dagen fortsatt gruppspel och slutspel.

2. Beachhandboll

Alla föreningslag är välkomna att delta i våra Kids och Youthklasser. Beachhandbollsklasserna spelar med beachhandbollsregler enligt IHF/Svenska Handbollsförbundet med några undantag för alla klasser som du kan läsa mer om här. Alla spelklasserna spelar gruppspel och slutspel under en dag.

Ledare

Lagets ledare måste vara 18 år. För klasserna 18+ har även ledaren tillåtelse att spela matcher.

Reservlista

Vissa spelklasser brukar bli fulltecknade fort. Lag erbjuds plats i turneringen enligt ”först till kvarn”-principen, när lottningen publicerats tillsätts lag på vakanta platser. När en klass är fulltecknad upprättas reservlista.

Min lagsida

Alla lag som är anmälda till Åhus Beach får en egen lagsida. Här uppdaterar ni er anmälan, bokar lagboende, fyller i laguppställningen, gör betalningar och kan se er balans.
Logga in på din lagsida här.

Appen Åhus Beach Official

Med Åhus Beach Official app har du det bästa verktyget för att följa turneringen. Du får hela spelprogrammet, all information om lagen och resultat från samtliga matcher.

I appen hittar du även finalvideos från förr, turneringsinformationen, festivalens program, senaste nytt, videor och mycket mer.

Appen finns för både iOS och Android och kan redan nu laddas hem via länkarna nedan.

App Store.
Google Play

Viktiga datum

Crew-ansökan öppnar den 10 januari
Sista anmälningsdag är den 31 maj
Lottning och matchförläggning till turneringen publiceras den 22 juni
Sista dag för dispensansökningar är den 25 juni
Turneringen startar 11 juli
Turneringens sista dag 20 juli

Medaljer

Till finallagen som spelar slutspel utdelas en Åhus Beach pokal samt medaljer till varje spelare. Finallagen i B & C-slutspel samt alla spelare i de yngsta spelklasserna får medaljer.

Resultat

Resultat från samtliga matcher hittar du i vår app Åhus Beach Official eller på vår resultatsida här på hemsidan som publiceras när det närmar sig turnering.

Resultat för Åhus Beachhandboll från föregående år:

2015
2016
2017
2018
2019
2022
2023

Hur jobbar Åhus Beach med säkerhet?

Som arrangör gör vi allt vi kan för att Åhus Beach ska vara ett tryggt evenemang. Vi samarbetar med polis och andra myndigheter, men behöver också hjälp från våra deltagande lag. Varje lagledare är ansvarig för sina spelare. Vår organisation jobbar med säkerhet före och under turneringen och har många års erfarenhet. På spelplanerna har vi banvärdar och på området finns utbildad sjukvård.

Betalning

Betalning sker via Kort eller via Klarnas betallösningar med kort eller faktura. Faktura via Klarna är med betalningsvillkor 30 dagar.

Anmälningspolicy

Obs! Denna policy och datum som är nämnda nedan kan komma att ändras pga nya riktlinjer från regering, folkhälsomyndighet, länsstyrelse eller polismyndighet.

1. Lagen anmäler sig via Åhus Beach tävlingspartner Cupmanager. Genom anmälan bekräftas att laget tagit del av denna anmälningspolicy.

2. Den 1 november 2023 09:00 öppnar anmälan för alla lag till 2024 års turnering.

3. Betalning sker med via kort eller via Klarnas betallösningar.

4. Lag erbjuds plats i turneringen enligt ”först till kvarn”-principen.

5. Lag har 14 dagars ångerrätt från den dagen laget anmält sig.

6. Om laget inte betalt inom 30 dagar från den dagen laget anmält sig kommer det att strykas från turneringen. Detta för att lämna plats till andra lag.

7. Lag som vill dra sig ur erhåller 75% av anmälningsavgiften tillbaka vid avbokning t.o.m 28 februari 2024.

8. Lag som vill dra sig ur erhåller 50% av anmälningsavgiften tillbaka vid avbokning t.o.m 31 mars 2024.

9. Om ett lag drar sig ur turneringen kan man inte hävda vid lagincheckningen att man har rätt till spelar/ledarband.

10. Från och med den 1 april 2024 är anmälningsavgiften inte återbetalningsbar.

11. Lag som ändå uteblir från turneringen behöver meddela Åhus Beach 14 dagar innan lagets första speldag för att undvika en straffavgift om 1 500 kr.

12. Lottning och matchförläggning till turneringen är klar och publiceras senast den 21 juni 2024.

13. Lag som anmäler sig efter den 21 juni, till vakanta platser har ingen ångerrätt, utan då är anmälan bindande direkt.

14. I lagavgiften ingår det 8 spelarband och 2 ledarband.
Varje lag får max bestå av 12 spelare och 4 ledare, dessa extra spelarband och ledarband kan man köpa på plats i Åhus Beachs ”lagincheckning”. Obs! Varje spelare och ledare behöver vara inskrivna i sin laguppställning för att ha möjlighet att köpa till dessa band.

INSTÄLLD TURNERING ELLER ANDRA OMSTÄNDIGHETER UTANFÖR ARRANGÖRENS KONTROLL – Force majeure

15. Åhus Beach är inte återbetalningsansvarigt för anmälningsavgifter eller andra betalda kostnader och är inte heller ansvarigt för ekonomisk förlust eller skada, som uppstår om evenemang måste ställas in eller ändras på grund av händelser som ligger utanför Åhus Beachs kontroll, exempelvis krigsliknande händelse, eldsvåda, översvämning, pandemi, avbrott i allmänna kommunikationer, myndighetsåtgärd, strejk, eller andra force majeure-händelser.