Turneringsinformation – Åhus Beach

Vi är här för att svara på din fråga! Om du inte hittar svaret på din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss på info@ahusbeach.com

Anmälan

Anmälan 2023 öppnar den 1/11.

Speldagar 2023

Anmälningsavgifter

Se alla våra spelklasser och lagavgifter här.

Tävlingsform & regler

Alla föreningslag är välkomna att delta i våra Kids, Youth, Junior & Seniorklasser. Vi har även öppna klasser för icke-föreningslag för seniorer. Åhus Beachhandbolls primära tävlingsform bygger sitt koncept på Svenska Handbollsförbundets regler för inomhushandboll med vissa undantag som du kan läsa mer om här.

Vår tävlingsform är enkel, rolig och är för alla! Matcherna är 10 minuter. Tävlingen inleds med ett gruppspel. Vi vill erbjuda våra lag så många matcher som möjligt, därför har vi A-slutspel, B-slutspel och i vissa klasser även C-slutspel. Om spelklassen har två speldagar inleds första dagen med gruppspel, andra dagen fortsatt gruppspel och slutspel.

Internationell beachhandboll

Åhus Beach International kommer att lanseras 2023. Sommaren 2023 införs två nya ungdomsklasser med internationella regler. Ungdomsklasserna U13/14 och U15/16 kommer spela 10-minuters matcher som resterande turnering och kommer spela med anpassade regler.

Obs! Dessa nya klasser ersätter inte klasserna som spelar med våra vanliga inomhusregler.

Spelklasser & lagavgifter

Vi har olika priser för våra Kids, Youth, Junior och Senior-klasser. Alla våra lagavgifter samt mer information om varje spelklass hittar du här.

Reservlista

Vissa spelklasser brukar bli fulltecknade fort. Lag erbjuds plats i turneringen enligt ”först till kvarn”-principen, när lottningen publicerats tillsätts lag på vakanta platser. När en klass är fulltecknad upprättas reservlista.

Min lagsida

Alla lag som är anmälda till Åhus Beach får en egen lagsida. Här uppdaterar ni er anmälan, bokar lagboende, fyller i laguppställningen, gör betalningar och kan se er balans.
Logga in på din lagsida här.

Appen Åhus Beach Official

Med Åhus Beach Official app har du det bästa verktyget för att följa turneringen. Du får hela spelprogrammet, all information om lagen och resultat från samtliga matcher.

I appen hittar du även finalvideos från förr, turneringsinformationen, festivalens program, senaste nytt, videor och mycket mer.

Appen finns för både iOS och Android och kan redan nu laddas hem via länkarna nedan.

App Store.
Google Play

Viktiga datum

Anmälan öppnar den 1 november 09:00.

Lottning och matchförläggning till turneringen publiceras den 22 juni.

Sista dag för dispensansökningar är den 25 juni

Turneringen startar 13 juli.

Turneringens sista dag 22 juli.

Priser

Till finallagen som spelar slutspel utdelas en Åhus Beach pokal samt medaljer till varje spelare. Finallagen i B & C-slutspel samt alla spelare i de yngsta spelklasserna får medaljer.

Resultat

Resultat från samtliga matcher hittar du i vår app Åhus Beach Official eller på vår resultatsida här på hemsidan som publiceras när det närmar sig turnering.

Resultat för Åhus Beachhandboll från föregående år:

2015
2016
2017
2018
2019

Hur jobbar Åhus Beach med säkerhet?

Som arrangör gör vi allt vi kan för att Åhus Beach ska vara ett tryggt evenemang. Vi samarbetar med polis och andra myndigheter, men behöver också hjälp från våra deltagande lag. Varje lagledare är ansvarig för sina spelare. Vår organisation jobbar med säkerhet före och under turneringen och har många års erfarenhet. På spelplanerna har vi banvärdar och på området finns utbildad sjukvård.

Betalning

Betalning sker mot faktura med betalningsvillkor på 14 dagar eller via Klarnas betallösningar.

Anmälningspolicy

Obs! Denna policy och datum som är nämnda nedan kan komma att ändras pga nya riktlinjer från regering, folkhälsomyndighet, länsstyrelse eller polismyndighet.

1. Lagen anmäler sig via Åhus Beach tävlingspartner Cupmanager. Genom anmälan bekräftas att laget tagit del av denna anmälningspolicy.

2. Den 1 november 2022 09:00 öppnar anmälan för alla lag.

3. Betalning sker mot faktura med betalningsvillkor på 14 dagar eller via Klarnas betallösningar.

4. Lag erbjuds plats i turneringen enligt ”först till kvarn”-principen.

5. Lag har 14 dagars ångerrätt från den dagen laget anmält sig. Därefter är anmälan bindande.

6. Om laget inte betalt inom 40 dagar från den dagen laget anmält sig kommer det att strykas från turneringen. Detta för att lämna plats till andra lag.

7. Lag som vill dra sig ur efter 14 dagars ångerrätt erhåller en utdragningsavgift om 800 kr. Gäller t.o.m 31 mars.

Exempel: anmälningsavgift 2000 kr minus 800 kr = 1200 kr återbetalas till laget. Laget kan då inte heller hävda vid lagincheckningen att man har rätt till spelar/ledarband.

8. Från och med den 1 april är lagavgiften inte återbetalningsbar.

9. Lag som ändå uteblir från turneringen behöver meddela Åhus Beach 14 dagar innan lagets första speldag för att undvika en straffavgift om 1 500 kr.

10. Lottning och matchförläggning till turneringen är klar och publiceras senast den 22 juni.

11. Lag som anmäler sig efter den 22 juni, till vakanta platser har ingen ångerrätt, utan då är anmälan bindande direkt.

12. I lagavgiften ingår det 8 spelarband och 2 ledarband. Varje lag får max bestå av 12 spelare och 4 ledare, dessa extra spelarband och ledarband kan man köpa på plats i Åhus Beachs ”lagincheckning”. Obs! Varje spelare och ledare behöver vara inskrivna i sin laguppställning för att ha möjlighet att köpa till dessa band.

INSTÄLLD TURNERING ELLER ANDRA OMSTÄNDIGHETER UTANFÖR ARRANGÖRENS KONTROLL – Force majeure

13. Åhus Beach är inte återbetalningsansvarigt för anmälningsavgifter eller andra betalda kostnader och är inte heller ansvarigt för ekonomisk förlust eller skada, som uppstår om evenemang måste ställas in eller ändras på grund av händelser som ligger utanför Åhus Beachs kontroll, exempelvis krigsliknande händelse, eldsvåda, översvämning, pandemi, avbrott i allmänna kommunikationer, myndighetsåtgärd, strejk, eller andra force majeure-händelser.