Åhus Beach Sports Club – Åhus Beach

Välkommen till vår förening!

Vi är en ideell förening som har varit en vital del av turneringarna på Åhus Beach sedan 2014. Genom att samarbeta med Svenska Fotbollsförbundet (SvFF) och Svenska Handbollsförbundet (SHF) kan vi arrangera Åhus Beachhandboll och Åhus Beachfotboll för barn och ungdomar varje sommar. Sommaren 2024 inleddes dessutom ett samarbete med Svenska volleybollförbundet då Åhus Beach är en av delstoppen i Swedish Beach Tour. Från sommaren 2025 är vi stolt arrangör av SM i beachvolleyboll. Vårt engagemang sträcker sig även till att stödja idrottsrörelsen och driftsbolaget Åhus Beach AB för att upprätthålla och utveckla dessa evenemang.

 

Tack till våra medlemmar

Vi vill ge ett stort tack till våra medlemmar i föreningen! Ert stöd gjorde verklig skillnad för att skapa en mer inkluderande och tillgänglig miljö på Åhus Beach 2023.

Vad gör föreningen?

Stolt stöd till föreningslivet

Vi är stolta över att vara en pålitlig partner för föreningslivet i vår region. Varje år samarbetar vi med lokala idrottsföreningar för att genomföra festivalerna. Genom detta samarbete har vi tillsammans med Åhus Beach AB kunnat bidra med över 900 000 kr till det vårt lokala föreningsliv under 2023, som ett erkännande för deras ovärderliga arbete som volontärer vid våra evenemang.

Åhus Beachfotboll och Åhus Beachhandboll arrangeras i nära samarbete med Kristianstad DFF respektive Åhus Handboll, samt andra lokala föreningar. Dessutom har vi i samarbete med SvFF arrangerat SM i Beachsoccer under Åhus Beachfotboll, och vi ser fram emot att återigen vara värdar för detta evenemang under 2024.

Idrott är för alla

Idrott för alla är en central del av vår verksamhet. Varje år arrangerar vi paraidrottsklasser för över 100 deltagare med funktionsvariationer. Under sommaren 2023 introducerades dessutom rullstolshandboll på Åhus Beachhandboll, vilket var en stor milstolpe för evenemangen.

Minnesmatch för Anders Nissen

Årligen hedrar vi minnet av bortgångne Anders Nissen, en eldsjäl som brann för Åhus Beachhandboll och det unika med att man tog inomhussporten handboll ut till stranden. Nissen var VD för Pandox och styrelseordförande i Svenska Handbollslandslaget AB. Anders Nissen hade en stor förkärlek för Åhus Beachhandboll och var en stor beskyddare av arrangemanget. Varje år anordnar vi en minnesmatch till hans ära, där kända profiler från den svenska idrottsrörelsen deltar för att hylla hans minne och engagemang.

Spontanidrott för alla

Föreningen främjar aktivitet genom att bygga upp spelbanor för spontanhandboll och fotboll under maj och juni månad på evenemangsstranden i Åhus innan de stora festivalerna sätter gång. På spontanbanorna är alla välkomna att delta, oavsett ålder eller erfarenhet.

Vi tar på oss kostnaden för att bygga och underhålla spelbanor, för att säkerställa att de är tillgängliga för alla som vill delta.

Vi tror på värdet av att främja hälsa och välbefinnande genom fysisk aktivitet, och evenemangsstranden är vår arena för att göra detta möjligt.

Stöd till Barncancerfonden

I 10 år av vi hedrat minnet av Jonatan Tejera. Handbollstalangen från Åhus som siktade mot eliten, men berövades på livet vid 18 års ålder. Genom insamlingen ”Jonis minne” samlar vi årligen in pengar för att inga barn eller ungdomar, handbollsspelare eller inte, ska behöva bli sjuka eller dö i cancer.

Efter Jonatans bortgång instiftades stipendiet ”Jonis Minne” av de ansvariga ledarna på NIU-utbildningen. Årligen delas stipendiet ut till en elev, som likt Jonatan, har en förmåga att sätta upp mål och med stor uthållighet jobbar hårt utan att ge upp, som håller humöret uppe trots motgångar och uppmuntrar lag- och klasskamrater och samtidigt anstränger sig i sitt skolarbete.

Vårt mål

Föreningens mål är att barn och ungdomar kan få utöva fotboll, handboll och volleyboll varje sommar. Åhus Beach är inte bara en mötesplats för föreningslivet – de är passion, gemenskap och glädje. Som Europas största beachsportsevenemang sprider vi glädje bland barn, ungdomar och elitidrottare och skapar en plattform för främjande av ett aktivt liv.

I år är vi glada att kunna välkomna tusentals deltagare till Åhus Beachhandboll den 11-20 juli och Åhus Beachfotboll den 29 juni-6 juli.

 

Stötta föreningen

Bli medlem i vår förening och stötta rörelseglädjen!

Det är enkelt att bli medlem – swisha 50 kr till 123-654 65 43 idag!

Tack för att du är en del av föreningen Åhus Beach Sport Club!

 

Kontakt


Mats G Jönsson
Ordförande
044 – 590 30 03
mats@ahusbeach.com