Åhus Beachfotboll – Åhus Beach

SENASTE NYTT

Anmälan 2023 öppnar den 1/11

Anmälan till nästa sommars turnering närmar sig. Här är alla speldagar för beachfotbollsturneringen 2023 i Åhus.

Feedback

Din upplevelse är viktig för oss. Ge oss din feedback här. Tack alla ledare, supporters, spelare, creware och besökare för härliga turneringsdagar. Din upplevelse är...

Matcherna

Se matcherna från bana 1 i repris via Solidsport från Åhus Beachhandboll Festival och Åhus Beachfotboll 2022. Åhus Beachfotbolls kanal > Åhus Beachhandboll Festivals kanal...

Fler nyheter

Välkommen till sommarens hetaste fotbollsfest!

1-8 JULI • 2023 • ÅHUS, SVERIGE

ÅHUS BEACH OFFICIAL APP

Allt du behöver inför turneringen i Åhus!

ÅHUS BEACH OFFICIAL APP

Allt du behöver inför turneringen i Åhus!

Minnen för livet!

Sommaren 2023

Minnen

för livet!

Sommaren 2023

FOTBOLL PÅ STRANDEN!

Sommar och beachfotboll på den magiska stranden i skånska Åhus.
Åhus Beachfotboll har blivit en succé och vi är självklart tillbaka i sommar. Matcherna är högintensiva, spännande och passar både lirare och fighters. Mellan matcherna tar du ett svalkande dopp i havet, hänger på beachen eller laddar om med god mat i våra restauranger. Livet på Åhus Beach är enkelt eftersom vi har samlat allt på beacharenan – spelplaner, mattorg och lagtält. Och närmaste granne är havet. Här jobbar vi för att alla – spelare, ledare och publik – ska trivas.

VARFÖR VÄLJA ÅHUS BEACHFOTBOLL?

PULSEN

På stranden blir matcherna tätare och pulsen slår snabbare. Det ger bra träning i tuffhet, volley- och luftspel. Få spelare på plan gör att alla får mycket bollkontakt och tar stort ansvar. Beachfotboll är roligt, svettigt och stärker lagkänslan!

SAMLAD UPPLEVELSE

Åhus Beach är världens vackraste spelplats. Vi bygger upp en hel fotbollsby med restauranger, lagtält, spelplaner och aktivitetsmontrar på evenemangsstranden i Åhus. Allt är samlat på ett och samma turneringsområde precis vid havet = minimalt resande.

MYCKET ATT GÖRA

Action från morgon till kväll. Stranden är laddad med aktiviteter och minnesvärda upplevelser för alla åldrar.

EN UNIK ATMOSFÄR

Det är go stämning! Vare sig ni badar i havet eller njuter av spelglädjen i beachfotbollen. Under en vecka varje sommar fylls stranden i Åhus med spelare, ledare och supportrar som tillsammans skrattar, umgås och njuter av allt spännande som finns att göra på tävlingsområdet.

TÄVLINGSFORMEN

Beachfotboll handlar mycket om närkampsspel som i grunden handlar om tajming, styrka och balans. Fotboll på stranden ger fördelar för den som utnyttjar luftspelet.

 

HÄR UTVECKLAR DU DIN FOTBOLL

BOLLKONTAKTEN

Beachfotboll, även kallat beachsoccer, är inte bara väldigt kul. Det är också bra för att utveckla din vanliga fotboll. Beachfotboll spelas 5 mot 5. Spelet är högintensivt och präglas av snabba omställningar – hela tiden. Med få spelare på liten yta blir det mycket bollkontakt för varje person.

LUFTSPELET

Beachfotboll handlar mycket om närkampsspel som i grunden handlar om tajming, styrka och balans. Fotboll på stranden ger fördelar för den som utnyttjar luftspelet. Snabba omställningar görs genom att lyfta bollen och då är det förstås bra att behärska volleyspel med fötter, kropp och huvud.

AVSLUTET

Duktiga lag i beachfotboll spelar smart och väldigt rakt. När bollen erövrats är ofta taktiken att lägga den på ledig yta där forwards kommer rättvända och går på avslut. Pang!

LAGET

Det handlar väldigt mycket om att involvera alla spelare i de ständiga omställningarna från försvars- till anfallsspel. Lag som har ork, vilja och glöd är svårstoppade.

En unik arena vid havet

Åhus beach

En unik arena

vid havet

Åhus beach

Åhus Beachfotboll arrangeras sedan sju år tillbaka på den magiska evenemangstranden. Det är samma arena som Åhus Beachhandboll Festival håller till, ett evenemang som i år fyller 25 år.

Arrangemanget är absolut unikt och måste upplevas med alla sinnen – på plats. Under speldagarna har evenemangsstranden förvandlats till arena där man spelar, umgås, jublar, peppar, äter, mår gott och bara har väldigt kul med sitt lag. Att spela och få vara en del av cupen är självklart någonting alldeles extra, men spänningen, tjusningen och euforin upplevs nästan lika bra som åskådare. Inte minst om man har syskon, barn eller kompisar som spelar. Matcherna är extremt intensiva och händelserika. Inte sällan får man vara med om grymma vändningar i matchbilder och som alltid när det är tufft och tight spel är det små marginaler. Ibland vinner man och ibland förlorar man.

Evenemangsstranden är en del av Europas kanske häftigaste och mäktigaste sandstrand som sträcker sig miltals längs Österlens kust.
Några hundra meter från arenan finns den klassiska Åhusbryggan som tar dig torrskodd 120 meter rakt ut i havet. Här badar folk alltid – året runt. Precis intill Åhusbryggans fäste ligger det alldeles nybyggda Åhus Seaside med fantastiskt fint boende, god mat och stor spa-avdelning. När det gäller boende finns massor av möjligheter. Vi hjälper er gärna med klassiskt skolboende, men vi förmedlar och tipsar gärna om campingar, vandrarhem, stugor och hotell i Åhus och dess omgivning.