Axnér, Lövgren och Jönsson sist ut i Studio KB – Åhus Beach

Axnér, Lövgren och Jönsson sist ut i Studio KB

Dagens Studio KB var det sista för säsongen.
Bland annat diskuterades Åhus Beachhandboll festivals historia.

Tomas Axnér var dagens första gäst i säsongens sista studio KB.
Mannen med det stora intresset för antika möbler var med redan 1997 som spelare i småbåtshamnen.
– Vi var ett gäng LUGI-killar som gick ända till final. Då var det helt omöjligt att ana att det skulle bli så stort som det är nu.

På måndag drar säsongen igång för LUGI-herrarna som Axnér basar över.
– I fjor hade vi gått igenom ett ekonomiskt stålbad och vi har valt att bygga ett lag som kommer från LUGI och klubbar i vår närhet. Det har varit intressant att bygga något på killar från vårat närområde.
– Vi kan inte tävla med IFK Kristianstad ekonomiskt, det är heller inte målsättningen. LUGI ska handla om talangutveckling.
Vem som ska ersätta Simon Jeppsson?
– Det går inte. Jag har haft Simon sedan han var 16 år och den långsiktiga planen var hela tiden att han skulle hamna där han är nu. Vi har många unga spelare som bland de bästa i sin årgång och säkert två-tre nya Simon Jepsson inom några år.
Årets upplaga?
– Vi har ett ungt lag som säkert kan överträffa sig igen. Många är ett år äldre och ett år bättre. Jag tror att vi kan överraska många lag och smyger i vassen även detta år. Sedan får vi si om vi i ett slutspel har förmågan att krama ur det där lilla extra.
Axnér pratade även om sina övriga uppdrag som TV-kommentator och förbundskapten för U-landslaget samt att Nemanja Milosevic, som gör sin sista säsong som spelare, kommer att få mer ledarrelaterade uppdrag 17/18. Samt att det inte var långt ifrån att Johan Jacobsson faktiskt hamnat i LUGI istället för i Sävehof…
Om IFK Kristianstad-truppen sa han bland annat att:
– Richard Kappelin är inte sämre än Nebojsa Simic – absolut inte…

Även Stefan Lövgren gästade Patric Nilsson i soffan (programledare Robin Nilsson hade lämnat walk over för en Mora träsk-konsert i Malmö). Tillsammans med Axnér samtalades det bland annat om talangutveckling och hur man bör arbeta med bland annat poängräkning för de yngsta barnen i handbollsserierna.
Lövgren nämnde en speciellt intressant sak angående VM 2023, vars finalarena inte är spikad ännu.
– I nuläget är det Tele 2 arena som gäller. Det spikas dock först när 2018 är slut om det verkligen blir där, frågan är om Polen kan erbjuda en bättre arena. I dagsläget har jag svårt att se det.
En längre intervju med Lövgren går att se här.

Säsongens sista gäst i Studio KB var Mats G Jönsson, VD och grundare av Åhus Beachhandboll Festival.
– Vi har ökat på de fleta bitar även i år, inte minst antalet ungdomslag.
Att motionsklassen flyttar togs också upp.
– Vi har angenäma problem. Barn- och ungdomsklasserna har växt upp till 1400 lag och för att ha kvalitet så måste vi agera annorlunda.
– För oss handlar det om att skapa nya upplevelser, därför har vi skapat Åhus Beach Live helgen efter sista dagen på beachhandbollen där även motionsklassen kommer att spela. På kvällarna kommer vi att ha komiker och bra musik. Det blir ett rent seniorarrangemang.
Målsättningen?
– Vi vill ha 100 lag kring det arrangemanget. Vi tror på det och jobbar för det.

Studio KB kan ses i sin helhet i repris här.