Planera ditt besök till Åhus

Sommaren 2022

Planera ditt besök

till Åhus

Sommaren 2022

Snart dags för årets roligaste beachfotbollsturnering? Vi har samlat ihop allt du behöver veta, så att du enkelt hittar det du behöver innan, under och efter besöket i Åhus.

Turneringen

Turneringen spelas 2-9 juli 2022. Allt du behöver veta inför tävlingen hittar du här.

Lagavgifter

Årets lagavgifter hittar du här.

Teamboende

Garantera bästa teamboendet i skolsal samtidigt som du anmäler ditt lag inför sommarens turnering. Läs mer om boende i skolsal här.

Priser & Biljetter

Biljetter till festivalen går att köpa från den 1 april 2022.

Öppettider

Festivalområdet öppnar 10:00 varje morgon och stänger efter sista finalen.

Området

Turneringsområdet ligger belägen på en stor sandstrand där du kan ta ett bad mellan matcherna i havet genom badpassagen. Ett promenadstråk från festivalen finns ett utebad med bassänger vid Åhus Seaside Hotel. Precis utanför turneringsområdet ligger en offentlig strand med badbrygga.

Upplevelsen

Närheten till havet, spel på sand och täta matcher är några av sakerna som gör Åhus till en unik cupupplevelse. Lägg därtill roliga aktiviteter för alla åldrar, en riktigt go stämning och mycket mer. Upplevelsen i Åhus är utan dess like. Läs mer om fotbollsfesten här.

Hitta hit

Åhus Beach ligger på Täppetstranden i Åhus och det är enkelt att hitta hit – vare sig du väljer att ta dig hit med cykeln, bilen eller bussen. Bussen stannar i princip utanför dörren! Läs mer om hur du hittar hit här.

Parkering

Visste du att du kan parkera gratis i Åhus? Om du tar bilen till Åhus finns det flera parkeringar i närheten till turneringsområdet. Om du väljer våra parkeringar stödjer du dessutom lokalt föreningsliv. Mer information om årets parkeringar här.

Service på området

Betalning på området

Så gott som överallt på festivalområdet kan du betala med konto-, kredit- och betalkort. Vissa av våra enheter tar även swish. Behöver du ta ut pengar finns den närmaste bankomaten/uttagsautomaten i byn.

Hitta bankomat

Rökfritt område

Åhus Beach är ett rökfritt evenemang. Det är därför inte tillåtet att röka inne på festivalområdet.

Sjukvård

Vi har ett sjukvårdsteam på plats. Om någonting skulle hända finns det hjälp och möjlighet till vila i deras sjukvårdstält.

Toaletter

Det finns många toaletter på området. Det finns en större tillgänglig toalett inne i lagtältsbyn i det röda huset.

Ladda mobilen

Tillsammans med Enkla Elbolaget erbjuder vi kostnadsfria laddningsstationer för din mobil.

Mat & Dryck

Strandens många restauranger och caféer står redo att krydda din dag med matupplevelser. Vi har ett brett utbud av restauranger och caféer för hela familjen!

Här kan ni avsmaka allt från buffé, fastfood till gourmetmat, glass, vegetariska samt andra spännande rätter. Vi har fullständiga rättigheter.

De flesta av våra serveringar erbjuder specialmat. Prata med personalen om du är allergisk, gluten- eller laktosintolerant.

På Åhus Beach finns något för alla!

Åhus, Sweden

Åhus är en av Skånes vackraste orter och har två sandstränder, ett naturreservat och en småbåtshamn. Perfekt som sommarens resmål för hela familjen.

Åhus ligger utmed hanöbukten som kallas ”Ålakusten” och har varit platsen Åhus Beach ägt rum sedan cupen grundades 1997. I vår underbara by finns det unika miljöer precis utanför handbollsarenan som är värt ett besök. Köpmannagatan i Åhus är en unik handelsplats där det finns både butiker, mysiga caféer och restauranger.

Åhus historia går ända tillbaka till sen järnålder/vikingatid, då en betydande handelsplats var etablerad en bit uppströms om det nutida samhället.

Åhus var sedan långa tider känd som badort. Redan på slutet av 1800-talet gick badtågen på Åhusbanan från Kristianstad till Åhus. Varma sommardagar kunde 4 000-5 000 personer stiga av i nuvarande Stubbagatans förlängning för att ströva omkring utmed Täppetstranden. Platsen där tusentals människor idag vallfärdar för att besöka Åhus Beach varje sommar.

Läs mer om Åhus >