Planera ditt besök – Åhus Beach

ÅHUS BEACH OFFICIAL APP

Allt du behöver till turneringen i Åhus!

ÅHUS BEACH OFFICIAL APP

Allt du behöver till turneringen i Åhus!

En strand full av action!

Från morgon till kväll är det fullt av action med matcher på spelbanorna. Alla matcher från centercourten (bana 1) inkl alla finaler sänds live. Läs mer i vår digitala samlingspunkt i appen Åhus Beach Official. Här hittar du även lagets spelschema så du kan följa lagets matcher på stranden. Du hittar även lagets spelschema här. Allt du behöver veta inför turneringen hittar du här.

Bada

Turneringsområdet ligger belägen på en stor sandstrand där du kan ta ett bad mellan matcherna i havet genom badpassagen. Ett promenadstråk från festivalen finns ett utebad med bassänger vid Åhus Seaside Hotel. Precis utanför turneringsområdet ligger en offentlig strand med badbrygga.

Tillgänglighet

Strandens spelbanor är förlagda på sandstrand men vårt entré och aktivitetsområde samt centercourt (bana 1) är tillgängliga för de som färdas i rullstol. Det är enkelt att ta sig fram mellan de olika aktiviteterna på området. Majoriteten av våra restauranger och matställen har sittplatser som är tillgängliga för alla.

Mat & dryck 2022

Strandens många restauranger och caféer står redo att krydda din dag med matupplevelser. Vi har ett brett utbud av mat för hela familjen! Här är alla alternativ listade.

Åhus Beach Grab&Go

Det här är Åhus Beach nya mat-butik! Här finns smått och gott som sallader, baguetter, snacks, Frozen Yoghurt, nybakade kanelbullar och mycket mer. Här hämtar ledare ut sitt kaffe. Här kan köpa allt till grillen, boka teambag i förskott och grilla här på plats. Det går ej att boka specialkost men det går att köpa glutenfritt bröd separat på plats. Förboka din teambag här.

Åhus Beach Glassbar

Äkta gräddglass från Triumf Glass i alla regnbågens färger och smaker. Här är det glassigt!

Iföhus Foodcourt NYHET!

Iföhus har ett stort och varierat utbud av sallader, tacos, fish & chips, pizzabar, lasagne. För de små finns det barnmenyer, bland annat utsökta pannkakor. Veganska och glutenfria alternativ finns. Här är ledorden lätt och mätt! All försäljning sker via appen ”Hotell Iföhus”. Du får en notifikation när maten är redo att hämtas upp vid respektive station. Varmt välkomna och smaklig måltid!

Kassa 14 Fastfood

Hos Kassa 14 serveras det streetfood som hamburgare, korv och pommes till hungriga besökare som önskar snabb mat på språng. Här finns det även vegetariska alternativ.

På Åhus Beach finns något för alla!

Action hos våra partners 2022

Enkla Elbolaget

Ladda telefonen hos Enkla Elbolaget.

Bubs

Spela pingis i Bubs-tältet och köp ditt favoritgodis.

Åhus Träningscenter

Ta med träningskläderna! Du kan träna på stranden med Åhus Träningscenter.

Åhus Beach Official

Tävla i vår app Åhus Beach Official och vinna fina priser från våra partners.

Åhus Beach E-sport Festival NYHET!

Det här är tältet för strandens gamers. Här är det heta turneringar och casual gaming för alla spelsugna. E-sporten är öppen från morgon till kväll.

Åhus Beach Store

Åhus Beach Store är strandens official sport store! Här hittar du massor med sportiga produkter för stora och små! Här finns det en produkt för dig oavsett vem du är. Här kan du dessutom designa din egen t-shirt och ta den med dig direkt.

Åhus Beach Studio

Studion i samarbete med Skånesport och Skånes fotbollsförbund underhåller dig såväl på plats som på webben. Under dagarna finns vi där för att analysera allt som sker, ta lagbilder, intervjua strandens profiler och få upp fotbollsandan! Här kommer du även få chans att göra high fives med Åhus Beach härliga maskot Pål The Ål!

Smånöjen

Streetfotboll

Utmana kompisarna i den heta streetfotbollssargen!

Klätterväggen

Se om du kan klättra upp för väggen full av strössel!

Åhus Beach Strandspel

Spela kubb, snurra på kompishjulet eller spela dina favoritsporter – roligast tillsammans!

Service på området

Betalning på området

På alla försäljningsenheter på festivalområdet kan du betala med konto-, kredit- och betalkort. Vissa av våra enheter tar även swish. Behöver du ta ut pengar finns den närmaste bankomaten/uttagsautomaten i byn.

Hitta bankomat

Vatten

Kom ihåg att dricka vatten så du orkar mer! Det finns vattenstationer utspridda på festivalområdet där man kan fylla på sin vattenflaska – vare sig man tar med sin egen flaska eller återanvänder sin PET-flaska.

Sjukvård

För att spelarna ska kunna leverera sitt yttersta och för att besökarna ska känna sig trygga har Åhus Beach i vanlig ordning bemannat evenemanget med erfarna sjukgymnaster, fysioterapeuter och utbildad sjukvårds- och akutpersonal. Vårt sjukvårdsteam JL Fysio är på plats. Om någonting skulle hända finns det hjälp och möjlighet till vila i deras sjukvårdstält.

Toaletter

Det finns många toaletter på området. Det finns en större tillgänglig toalett inne i Åhus Beach Lagtältsby i det röda huset.

Ladda mobilen

I samarbete med Enkla Elbolaget erbjuder vi kostnadsfria laddningsstationer för din mobil.

Åhus, Sweden

Åhus är en av Skånes vackraste orter och har två sandstränder, ett naturreservat och en småbåtshamn. Perfekt som sommarens resmål för hela familjen.

Åhus ligger utmed hanöbukten som kallas ”Ålakusten” och har varit platsen Åhus Beach ägt rum sedan cupen grundades 1997. I vår underbara by finns det unika miljöer precis utanför handbollsarenan som är värt ett besök. Köpmannagatan i Åhus är en unik handelsplats där det finns både butiker, mysiga caféer och restauranger.

Åhus historia går ända tillbaka till sen järnålder/vikingatid, då en betydande handelsplats var etablerad en bit uppströms om det nutida samhället.

Åhus var sedan långa tider känd som badort. Redan på slutet av 1800-talet gick badtågen på Åhusbanan från Kristianstad till Åhus. Varma sommardagar kunde 4 000-5 000 personer stiga av i nuvarande Stubbagatans förlängning för att ströva omkring utmed Täppetstranden. Platsen där tusentals människor idag vallfärdar för att besöka Åhus Beach varje sommar.

Läs mer om Åhus här