Lördag 14/7: Trelleborgs tredje (!) seger och Skurus första – Åhus Beach

Lördag 14/7: Trelleborgs tredje (!) seger och Skurus första

Skurus Flickor 07 svarade för en anmärkningsvärd prestation i sin klass under lördagen.
Utan att kunna var sig regler eller tränat det minsta på sand tog de sig hela vägen till A-final där Staffanstorp besegrades med 14-11.
– Ingen av tjejerna i laget hade en aning om hur stor den här tävlingen var – och det blev ett minne för livet, säger Sofie Hansson som tillsammans med Amanda Terring och Helena Henning ledde laget.

13 matcher.
13 segrar.
Skurus F07-lag (50 lag i klassen) gick obesegrade genom såväl gruppspel som A-slutspel. Trots att förberedelserna varit… minimala.
– Vi hade inte haft en träning på sand över huvud taget. Först när vi kom ner till Åhus och förklarade reglerna förstod tjejerna att det var raka linjer, inte böjda som i en normal målgård. Men de älskade verkligen spelet från första början och efterhand arbetade vi fram en taktik som fungerade bra, säger Sofie Hansson.
Just Sofie är dock ingen nykomling i Åhus Beachhandboll Festival-sammanhang.
– Detta är mitt sjunde år i följd här nere och jag märker att handbollsfesten i Åhus blir en företeelse som fler och fler klubbar och handbollsfolk över huvud taget i Stockholmstrakten får upp ögonen för. Har man väl upplevt det en gång vill man hit igen. Mitt första år vann vi inte en match, ändå har jag återvänt, säger Hansson som på grund av korsbandsskador tidigt lade den aktiva karriären åt sidan för att satsa på en tränarkarriär.
Nu har ni ett guld att försvara nästa sommar?
– Jag tror alldeles säkert att både laget och spelarna vill tillbaka.
Skurus semifinal och final går att se i efterhand på Åhus Beachhandbolls Youtube-kanal.

Skuru F07.
Trelleborg HBK

I P07-klassen (med 60 lag) visade Trelleborgs HBK vart skåpet skulle stå.
Igen!
Laget tog nämligen guld för tredje (!) året i följd.
Johan Grevstad ledde laget tillsammans med Fredrik Jönsson.
– Vi har tränat det här laget sedan de var fyra och ett halvt år gamla, så de är bra samspelta vid det här laget.
– Eftersom vi inte är fler spelare, fem stycken, i denna här klassen får de tillvardags spela mot 06:or som är ett år äldre. nu när de tävlar i sin rätta klass blir det lite roligare.
Hur mycket tränar ni specifikt för Åhus Beachhandboll Festival?
– Detta året tränade vi ”endast” sju pass på sand. vi har en bra plan.
Börjar ni ta lite för givet att vinna varje sommar nu?
– Nej nej. I gruppspelet, där vi förlorade en match, var det lite knackigt, men väl i slutspelet fick de spelet att stämma bättre.
– Vi har en otrolig lagmoral. Neo Cedermarker vill jag lyfta fram speciellt -det är en makalös pådrivare och lagspelare – och till det har vi spelare som är duktiga på olika specifika saker.
Grevstad avslutar:
– Detta är höjdpunkten under året för oss – killarna i laget ser otroligt mycket fram det här arrangemanget och vi skapar ovärderliga minnen tillsammans.

Se semifinalerna och finalerna i repris på vår Youtubekanal:
https://www.youtube.com/user/AhusBeachhandboll

Finalerna specifikt: