Studio KB: Blygsam Esbjergcoach och raka Ravellibröder – Åhus Beach

Studio KB: Blygsam Esbjergcoach och raka Ravellibröder

I torsdagens Studio KB var det Team Esbjerg-tema. Det danska topplaget som ingen riktigt vet var de har.
Dessutom diskuterade Thomas och Andreas Ravelli ungdomsidrott nu och då – samt hen heeeel del annat.
Se programmet i repris här.

Team Esbjerg har en stormig säsong bakom sig där man gick från att vara ett mästarlag till att sluta sjua i serien och missade slutspelet. Tränare Jesper Jensen förklarade dagssituationen och målsättningen i klubben – och vad vi har att vänta sig av årets liga.
– Jag tror inte att man ska ranka Team Esbjerg bland de tre främsta. Men vi vet om att om alla bitar faller på plats med laget så kan vi vara med där uppe och kriga.
Beachhandbollen då?
– Det kommer att bli tufft. De andra lagen har tränar mycket på sand och har rutin från dessa sammanhang. Men jag har sagt till mina spelare att det inte spelar så stor roll om de förlorar de första matchen. Det enda som verkligen gäller något är de tre sista i slutspelet.

Bankerydprodukten Ulrika Toft Hansen är ändå en av dem som Team Esbjerg an ställa sitt hopp till.
– Jag har vunnit den här turneringen sju-åtta gånger med Bankryd, så detta är inget nytt för mig. Jag hoppas att vi kan rubba mästarinnorna.
Att Team Esbjerg inte har något europacupspel kommande säsong menar hon är en fördel.
– Den danska ligan är väldigt tufft och det tog på krafterna att kombinera det med Champions League förra säsongen.

I soffan tog även Sandra Toft, Laerke Möller, Sanna Solberg och Ida Björndalen plats.
Vad dessa toppspelare hade att säga om Åhus Beach, internationell handboll och sin tränares blygsamma förhoppningar kan ni se på Åhus Beach Webb-TV.
För övrigt spelar Team Esbjerg mot Kristianstad Handboll i Kristianstad på måndag kl 18. Hela truppen välkomnas dessutom till Åhus Beachhandboll Festival på centercourten kl 17.

Stuido KB rundades sedan av med tvillingbröderna Andreas och Tomas Ravelli som är trogna samarbetspartners till Åhus Beachhandboll Festival – och även vår beachfotbollsturnering.
Bland annat lade Thomas Ravelli ut orden kring vad han egentligen tycker gällande poängrkning eller inte med ungdomsidrott, ett ämne som diskuterats livligt i media på sistone.

Bröderna duellerade dessutom i en prestigefulld jeoperdyduell under Micke Nilsson-tema.

Se hela programmet i repris här!