Söndagens Studio KB: ”Det är ju inte klokt” – Åhus Beach

Söndagens Studio KB: ”Det är ju inte klokt”

Jesper Larsson, Ola Månsson, Philip Henningsson, Anton Persson och Richard Kappelin var gäster under söndagens Studio KB.
Bland annat sa H65-coachen Månsson vad han tyckte om att hans SM-guldlag tvingas kvala för att nå Champions League.

IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson var först ut och direkt togs nyförvärven upp.
– Richard Kappelin har gått lite under radarn de senaste åren. Spanska ligan har inte varit den bästa och vi har inte haft så många svenskar där – så folk har nästan glömt bort honom. Det är en målvakt som är väldigt bra, men inte lika spektakulär som Simic var.
Även nyförvrvet Helge Freiman togs upp.
– Han kostade IFK ingenting. När Helges kontrakt med Minden avslutades var vi glada att kunna signa honom, sa Larsson som även även medgav att klubben tittade på lån-möjligheter från andra klubbar.
Även klubbens arbete med att ta in egna ungdomar i A-truppen diskuterades liksom ”farmarlaget” IF Kristianstad – som åter har ett samarbetsavtal med IFK som gör det möjligt för klubben skifta spelare mellan klubbarna.
Rollen som ”enbart” sportchef är ny för Larsson.
– Jag kommer att sakna att vara på bänken, men för föreningens bästa kommer det att bli bättre med denna ansvarsfödelning, sa Larsson, som under beachhandbollen även agerar coach för Åhus F05-gäng.

H65 Höörs guldcoach Ola Månsson var näste man upp. För övrigt Studio KB:s första gäst någonsin…
Om det var en coachseger i SM-finalen?
– Nej, det tror jag inte. Utifrån sett tror jag att det blev mer uppmärksammat jämfört med om det varit ett 50/50-läge i finalen. Vi var i bra form och visste vad som krävdes för att göra det. Det räckte inte att bara försöka och det blev ett enormt gensvar mellan tjejerna. Sedan blev det ett stort mentalt spel – där vi vann.
Ola Månsson pratade om vägen till finalen och just finalen.
– Jag minns känslan efteråt. ”Hur gick detta till?” Jag var helt tom – länge. Efter en vecka frågade min fru om jag verkligen kunde glädjas och jag sa ja, men det dröjde faktiskt ytterligare några veckor. Allt fokus hade varit på att slå Sävehof 12.45 den där finaldagen.
Om en ren SM-final är rätt upplägg för framtiden?
– Rent sportsligt så är det inget snack om att fem matcher är det mest rättvis. Sedan tycker jag att årets viktigaste match bara var en förmatch är för dåligt. Tjejerna är värda någonting annat.
En av värningarna togs också upp.
– Anna Bardis (från Eslöv) har jag tränat i skolan. Hon är en kreativ spelare som det händer saker kring. Vi kommer nog att ha tryggheten att byta ut henne ibland – vilket bör göra henne bättre.
Champions League är någonting nytt för Höör. Märkligt nog tvingas H65 att kvala för att nå gruppspelet.
– Det finns 14 direktplatser och lag från länderna 1-13 på rankingen kom med, utom Sverige som är tia. Vi tvingas kvala. Det är ju inte klokt!
– Misslyckas vi i kvalet kommer vi ändå till EHF-cupen, som var målet inför denna säsongen. Sportsligt blir det tufft. Vi ska nog kunna slå de Österrikiska mästarinnorna, men det blir tufft mot Thüringen, den tyska Bundesligatvåan, på deras hemmaplan.
Månsson var inte blyg för att rikta kritik mot EHF.
– Vi får inte chansen och får inte reda på varför, morrade Månsson, som under beachhandbollen även coachade Löddes P05-gäng.

Därefter förklarade Philip Henningsson varför han är blonderad och tillsammans med IFK Kristianstadsprofilerna Anton Persson och Richard Kappelin avslutades sändingen med ett trevligt hansbollssnack. Fritt från jeopordyskandaler.

Detta, och mycket mer, kan ni se i Åhus Beach Webb-TV från klockan 18.