Söndag 15 juli: segrar till YIF, Lödde, Eslöv & Kristianstad – Åhus Beach

Söndag 15 juli: segrar till YIF, Lödde, Eslöv & Kristianstad

Lödde Vikings, Ystads IF, IFK Kristianstad och Eslövs IK.
Där har ni lagen som fick lyfta en segerbuckla mot skyn under söndagskvällen.

F08-finalen med sammanlagt 49 lag spelades inte helt oväntat med Lödde Vikings som huvudnummer. Den sydväst-skånska föreningen hade inte mindre än fyra (!) lag med i turneringen. Samtliga (!!) gick till kvartsfinal.
Lödde Vikings lag 1 var det som fick lyfta segerbucklan.
Tränare Stefan Broman:
– Två dagar i veckan har vi tränar på sand. Vi är priviligierade – vi har en skola i samhället med mycket htandbollsfokus och där finns en beachhandbollsplan. Naturligtvis gör det mycket.
Den stora F08-gruppen i Lödde Vikings ställer krav på organisation och logistik.
– Lyckligtvis har vi många duktiga ledare som hjälps åt, samt föräldrar som ställer upp. Mycket handlar om att styra upp så det fungerar med mat och dryck så att ungarna orkar med hela dagen.
– Framför allt är det prio på att njuta och ha roligt – beachhandbollen i Åhus är någonting som jag tror att alla i laget och alla runt omkring ser fram emot. Att vinna är inte fokus, poängterar Broman.

Lödde Vikings
Ystads IF.

Ystads IF gick segrande ur en synnerligen jämn och spännande final i P08-klassen (45 lag).
9-8 skrevs segersiffrorna till och det var YIF:s målvakt och balansspelare Albin Andersson som blev stor hjälte. Inte nog med att han räddade LUGI:s sista skott – med tre sekunder kvar av matchen snärtade han distinkt in avgörandet intill stolpen.
– Detta var helt sjukt, bara att vi tog oss till final, sa Andersson segerrusigt och passade på att hylla den månghövdade YIF-klacken.
– Publiken gör det mesta, hade vi inte haft dem hade vi inte kunnat spela så här!

Samma kväll spelades juniorklasserna – inför snudd på fullsatta läktare. Notera att centercourten kan ta cirka 2500 åskådare…
I herrklassen möttes IK Sävehof och IFK Kristianstad. Där såg det länge ut som om Partillelaget skulle vinna, men hemmapågarna spurtade likt ett skrämt fullblodssto i nedförsbacke med medvind.
Ludvig Helgesson gjorde tre viktiga räddningar i följd när Kristianstad låg under med 8-5 drygt fyra minuter kvar.
Försvarsfuriren Morten Nilssons 10-9 blev matchavgörande och på bänken jublade ledartrojkan Christian Cosmo, Valter Chrintz och Rickard Andersson.
Ludvig Helgesson:
– Det brukar vara tufft att komma in i matcherna när man fått en tung start utan räddningar, men jag fortsatte att köra på så som jag brukar.
– Naturligtvis var det väldigt kul att vinna med det här gänget – extra skönt var det att slå just Sävehof.

Eslövs IK.
IFK Kristianstad.

Eslövs IK avslutade en fantastisk sommarkväll.
Martin Nihlén ansvarade för laget tillsammans med Fanny Ericsson och drog en lättnadens pust efter finaltriumfen mot Trelleborg med 11-9.
– Vi förlorade finalen i fjor, så detta var för djäkla skönt. Det här var magiskt kul, man kan bara älska det här gänget. Vi har haft re träningar i veckan på sand och laddat länge för just detta.
Och om det ekar en del från campingplatsen, där större delen av Eslövs kommuns invånare huserar i dessa dagar
– Detta ska firas. Jag kommer inte att sova någonting i natt.

Se alla centercourtmatcher, inklusive finalerna, med kommentering i repris på Åhus Beach Youtube-kanal:

https://www.youtube.com/user/AhusBeachhandboll/videos