Sara Holmgren: ”Beachhandboll handlar om att ha kul” – Åhus Beach

Sara Holmgren: ”Beachhandboll handlar om att ha kul”

Varje dag klockan 13.30 intervjuas olika profiler av Hans Banke i Åhus Beach-tältet.
Sara Holmgren var först ut och berättade om sin spelarkarriär, sin nya civilia karriär – och uppdragen i Svenska Handbollsförbundet.

Som IK Lågan-produkt i grunden har Sara Holmgren bevittnat utvecklingen av Åhus Beachhandboll Festival på nära håll under de 20 åren som gått.
– Det har verkligen gått snabbt. Från att man hängde med kompisarna i hamnen och lirade lite handboll på sand till detta enorma projekt. Det är häftigt.
Den aktiva karriären tog ordentlig fart i Eslöv innan hon flyttade till Danmark och åtta proffsår i Horsens och Köpenhamn. De sista åren som aktiv spelade hon i tyska Leipzig fram till och med 2010.
– Vad jag varit mest nöjd med under spelarkarriären? Det måste nog vara sättet som jag hanterat motgång på. Som när jag flyttade till Tyskland och det inledningsvis inte fungerade varken i laget eller på planen. Men vi ändrade på en del saker och till slut blev jag tysk mästarinna två gånger.
På meritlistan finns för övrigt 135 landskamper.

Under intervjun med Hans Banke berättade Holmgren även om hur hon under sin spelarkarriär utbildade sig till läkare.
När matchskorna sedan ställdes på hyllan blev hon involverad inom det svenska Handbollsförbundet. Först 2012 genom att gå med i landslagskommittén och sedan 2014 sitter hon även med i styrelsen.
– För mig är breddhandbollen det viktigaste. Vi vill ha en jämnställd sport och vill att fler ska se handboll som ett alternativ till andra sporter.
Att beachhandbollen är ett nyttigt verktyg i den ambitionen råder det inga tvivel om.
– Beachhandboll ska handla om att ha kul. Det ska vara prestigelöst och man ska njuta av allt som är bra.

Se hela intervjun med Sara Holmgren på Åhus Beach webb-TV (från kl 18).

Övriga gäster under Åhus Beachhandboll Festival hittar ni här.