Mindre än ett år kvar till Åhus Beachhandboll Festival 2019 – Åhus Beach

Mindre än ett år kvar till Åhus Beachhandboll Festival 2019

Den 21:a upplagan av Åhus Beachhandboll Festival har nått till slut.
Men inte bara det. Även åtta dagar beachfotbollsturnering och Åhus Beach Live har genomförts.
– Nu måste jag smälta det här – sedan påbörjar vi arbetet för att göra allt lite bättre nästa år, säger Mats G Jönsson, VD och grundare av Åhus Beachhandboll Festival.

En överdos av handboll, kärlek och gemenskap. Åhus Beachhandboll blev en publikfest för unga, gamla, halta, lytta och vältränade atleter. Allt på samma gång.
– Det har bara blivit så. Det unika med Åhus Beachhandboll festival är att alla umgås med alla. Handboll är en sport för alla. Vädret har dessutom varit fantastiskt nästan alla dagar och jag tycker att upplevelsen totalt sett har blivit bättre än i fjor, säger Jönsson och poängterar varför så mycket fokus är på upplevelsen.
– Vi skapar många minnen för resten av livet både för barn och hela familjer. Helhetsupplevelsen från entrén och hela vägen till stranden skapar en aha-upplevelse. En del nytt har slagit väl ut, exempelvis har vi haft storbildsskärmar och en del annat. Men vi har mycket kvar att göra för att bli bättre.
Vad har du för tankar kring framtiden?
– Tävlingen är det viktigaste vi har och den ska vårdas. Sedan måste organisationen hänga med i takt att den växer – vilket är en utmaning. Infrastrulkten är en annan bit där vi har mycket kvar, säger Jönsson och utvecklar:
– För några år sedan hade vi problem med boenden och där har Åhusborna ställt upp. Nu har vi tusentals bilar och cyklar med all logistik som måste till, samt el, VVS och IT som ska fungera över hela området på 14 000 kvadratmeter. Det finns mycket vi måste jobba med. Nästa år ska vi vara lite bättre.
Kan festivalen bli större till ytan?
– Vi ska jobba innanför det område som finns idag. Vi ska jobba bättre och smartare när strategiarbete påbörjas i höst.
– Nu ökade vi antalet dagar från nio till tio vilket innebär att vi kan ta emot 150 lag till. Men det viktigaste är att klara kvalitetskraven. Det får vi inte tumma på.
Många åker härifrån med en upplevelse de kanske inte räknat med – hur känns det för dig personligen?
– Det är möjligt, nu måste jag smälta allt det här.
När Norrköpings pojklag, efter att ha åkt ut i slutspelet i sudden death, gick för att lägga sig pratade de om att ”det är mindre än ett år kvar tills nästa Åhus Beach”.
– Så är det ju och speladagarna 2019 redan ute. Planeringen har börjat för oss och förhoppningsvis även hos många andra, avslutar Mats G Jönsson.

Massor av statistik:
https://results.cupmanager.net/4563071,2018,sv/statistics/categories

Alla resultat: https://results.cupmanager.net/4563071,2018,sv/categories

Pressbilder fria för publicering:
https://ahusbeach.com/press/pressbilder

Se vår Youtubekanal:
https://www.youtube.com/user/AhusBeachhandboll