Megaskräll av Åhus i elitklassen för damer – Åhus Beach

Megaskräll av Åhus i elitklassen för damer

Åhus Handboll slutade sjua i division ett. Team Esbjerg är ett av världens bästa handbollslag.
Ändå kunde hemmalaget tokskrälla och sopa hem hela elitklassen – efter en sanslös rysare.

Stor hjältinna: Helena Persson som avgjorde i slutsekunden med ett skott från halva plan. 

Damernas gruppspel blev en relativt jämn tillställning där H65 Höör slutade överst. Fem segrar och två förluster på sju matcher räckte eftersom HK Drott Halmstad efter ett gediget segerstaplande avslutade med två oavgjorda och en förlust. I kvartsfinalen blev det sedan respass direkt mot hemmalaget Åhus.

Årets inbjudna internationella stjärnor Team Esbjerg lyckades ta sig hela vägen till final, något oväntat kanske med tanke på deras totala brist på rutin i sammanhanget. Uddamålsseger över Eslöv i kvarten och sudden-seger över H65 Höör i semifinalen.
I finalen stötte de på Åhus Handboll, som i sin semifinal lite oväntat slog ut titelförsvararna Kristianstad HK. Men hemmatjejerna var inte färdiga med att ta skalper…

I en oerhört jämn final där lagen turades om att ha minimalt övertag kvitterade team esbjerg med sju-åtta sekunder kvar. Men Åhus fick en sista chans, med ett vådaskott från halva plan.
Helena Persson tog i för kung och fosterland och bollen gick mellan benen på Danska landslagsmålvakten Sandra Toft. Därmed kunde Åhus Handboll ta hem pokalen och segerchecken på 30.000 kronor.

Kvartsfinalerna:
H65 Höör – LUGI 15-11
Team Esbjerg 2 – Eslövs IK 14-13
HK Drott Halmstad – Åhus Handboll 8-11
Kristianstad HK – Team Esbjerg 1 12-6

Semifinalerna:
H65 Höör – Team Esbjerg 1 11-12 (efter sudden)
Åhus Handboll – Kristianstad HK 11-7

Finalen: Team Esbjerg 1 – Åhus Handboll 9-10