Lindgren och tunga klubbtoppar i Studio KB – Åhus Beach

Lindgren och tunga klubbtoppar i Studio KB

Tisdagens Studio KB besöktes bland annat av profiler från de båda svenska (och skånska) mästarlagen.
Dessutom gjorde Andreas Nilsson debut i studiosoffan och avslöjade ola Lindgren sina smultronställen i Kristianstadsområdet.

Nikolas Larsson klubbchef i IFK Kristianstad, Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK och Jan Hansson, ordförande i H65 Höör, symboliserar mycket av det bästa svensk handboll har att erbjuda på klubblagsnivå.
– SM-guldet var ganska kul. Det är som att suga på en hård karamell, det är en skön känsla som sitter kvar. Visst, det förpliktigar, men det faller mest på Ola Månsson – han ser till att snäppa upp framöver, skrockade Hansson.
Som naturligtvis fick frågan om hur mycket pengar han pumpat in i klubben genom åren.
– Affärsmässigt har det inte varit någon bra ide, men det ger så mycket annat positivt. Vad som sällan nämns i den diskussionen är att jag och min hustru Elisabeth arbetat mer eller mindre heltid i klubben de senaste åtta åren. Vad som händer när vi slutar oroar mig mer.
Att H65 Höör framgångssaga inte är färdigskriven betonade han också.
– Vi är inte i mål ännu. Klubben ska etablera sig som ett finallag och vi sneglar på Champions League.

Champions League, ja. Är det så givande rent ekonomiskt?
– Det beror på vad man gör det till. Man får ingen manna från himlen från Wien. Det finns en basersättning på 400 000 och vi omsätter fem miljoner totalt sett, men mycket beror på det vi gör kring arrangemanget med minst 14 matcher, sa Nikolas Larsson.
Chister Mårtensson från Alingsås kunde intyga att europacupspel kan vara kostsamt.
– Vi hade budgeterat för en halv miljon back i fjor – det blev 1,2 miljoner. Det får dock inga konsekvenser på kort sikt. Vi vill ändå tillbaka till Europa, vi ser det som en investering – inte en kostnad. Tyvärr får vi ett mellanår nu eftersom vi bara blev femma i serien.
Diskussionen handlade därefter bland annat om föreningarnas olika sätt att arbeta med marknad och hus SM-finalupplägget kan tänkas se ut.

Andreas Nilsson var näste man på plats. Veszprem-nyförvärvet som passade på att besöka Åhus under en semestervecka.
– Vi vann faktiskt Åhus Beachhandbol med Trelleborg två år i följd en gång i tiden, så jag har goda minnen härifrån.
Nilsson klubb- och landslagskarriär hamnade sedan unde lupp.
– Landslaget är det största för mig. Nu är vi ett ungt lag med mycket nytt och det finns god harmoni i gruppen. Den 95:or och 96:or som vi fått in ska vara klara inför EM 2020 så det ser bra ut.
Är du kvar då?
– Om landslaget vill ha kvar mig så…

Sista gästen ut var Ola Lindgren, IFK Kristianstads mästarcoach. Startpunkten blev den ”besvikelse” från Lindgrens sida kring att han inte hyllats med någon form av kulturinrättning efter SM-triumfen.
– Jag sa till Jesper Larsson innan säsongen att ”tar jag guld med det här laget ska jag fan ha en staty av mig själv utanför arenan”.
Så har det inte blvit dock. Ännu…
Bland annat diskuterades det hur Lindgren mer och mer känner sig hemma i staden och vilka smultronställen han hittat.
– I början gick jag bara i en triangel, från Arenan till ICA Maxi till och lägenheten. Nu har jag breddat min tillvaro i Kristianstad och man hittar en del annat att göra på fritiden för att må bra.
Den nya säsongen startade i dagarna.
– Det här året är det inte så stora förändimgar i truppen vilket gör att vi startar på en högre nivå där alla vet om sina roller. Samtidigt vöäxer både kravbilden och förväntingarna så på det sättet har vi mer att leva upp till. Förra säsongen hade vi mer att bevisa.
Ola Lindgren tog även upp vilka umgdomar i klubben som han är sugen på att lyfta upp, men bromsas av en viss sportchef… Samt varför IFK Kristianstad väljer att lägga försäsongen med träningsmatcher utomlands.

Även Anders Nissen var på plats. En längre intervju med honom gjordes tidigare under dagen av Hans Banke och kan ses på Åhus Beach Webb-TV.