Kändismatchen: Referat och spelarbetyg – Åhus Beach

Kändismatchen: Referat och spelarbetyg

Tisdagens kändismatch på centercourten blev inte bara en välbesökt tillställning utan även en ohyggligt spännande sådan.
I de två lagen, lag Grön och lag Röd, vimlade det av stjärnor som inte drog sig för att smälla på. Och det var en gammal Låganprodukt som imponerade mest.

Lag röd inledde frenetiskt och när Tim Sörensen såg att Ola Lindgren var coach för ”sitt” gäng släppte han på alla spärrar. Genombrott på genombrott på genombrott och den danska sektionen på läktaren har inte jublat så mycket John ”Faxe” Jensen gjorde 1-0 på Tyskland i EM-finalen i Göteborg 1992.

I det röda laget inledde Jesper Larsson i mål, men sedan denne släppt in ett mål för mycket från landslagsspelaren Andreas Nilsson beordrade Ola Lindgren målvaktsbyte. Det gjorde han visserligen redan efter 30 sekunder när Larsson hade räddat det enda skottet. Fullt rimligt. Larssons Simic-komplex blev allt för tydligt när denne försökte hjula till sig räddningar och Jeppes främsta prestation på planen var den dubbla pungräddningen från Johannes Larssons kanon.
Säkra källor till ahusbeach.com gör gällande att Jesper Larssons pappaplaner nu ställts in på obestämd framtid och att Johannes är aktuell för utlåning till Nordryska Novosibirsks andralag, Novosiburlesk.

Det gröna laget bestod av en hel del gamla Lågan-spelare, men var trots det ganska bra. Visst, Philip Henningssons blonda kalufs väcker åtrå i de bortglömda tyska förorterna med 1980-talsparader, men det var John Carlsson som imponerade mest. 10-metersrushen med Andreas Nilsson på ryggen som ledde fram till 18-18-kvitteringen utmande både korsbanden och de fysiska lagarna.

De mixade lagen innehöll naturligtvis en hel del damer. Men Cassandra Tollbrings plötsliga blyghet klädde henne inte alls och frågan är hur grav H65 Höörs guldfest egentligen var? Johanna Johansson i Kristianstad Handboll kunde gott ha använt armbågarna lite mer för att få godkänt betyg. Istället var det doktor Sara Holmgren som tog för sig mest och hänsynslösast. Japanen som avslutades med ett pistolskott i krysset var vacker som en soluppgång över Täppetstranden och om inte Henrik Signell omedelbart igångsätter ett comebackövertalningsförsök så kommer Åhuspubliken att koka över.

Olafur Gudmundsson var också med och spelade. Sägs det. Det enda vi märkte av honom var igångsättande av Vulkanen, den klapplek med publiken som inte alls känns förlegad. Starkt jobbat Olafur!
Dagens snyggaste mål svarade Leo Larsson för i det gröna laget. Eller nja, det var en grabb från Ystads IF som fick rida på axlarna. Den senare fångade ett långt uppspel och lobbade in bollen bakom Jesper larsson som inbytt keeper. Just Leo och Jesper hade för övrigt en brutal kraftmätning på mittplan där diverse IFK-spelare passade på att ge Leo uppbackning. Klubbchefen har numera ansenliga mängder finkronig sand i sitt biologiska system, men verkade ta attacken med ro.

Trots en vänskaplig ton fanns det en del heta moment och oftast var ligisten Micke Kik inblandad. Inte nog med att han smugglat in en hink iskallt vatten som hälldes över en ovetande motståndare (Johannes Larsson). När han blev utvisad för tilltaget av den som vanligt felfrie domaren kapade han helt enkelt rättskiparens utrustning. Med visselpipan i sin ägo såg han till att Lag grön kunde vända på matchen. Både ett och två ”tveksamma” domslut räknades in under den stund som Kik kuppat sig till makten – innan domaren åter tog befälet.

I slutskedet av matchen kom Krutis in på banan för det gröna laget, och det blev avgörandet. Med en stegisättning av gudsnåde och ett underarmsskott som gjort Lukas Nilsson grön av avund avgjorde han i slutsekunderna. Nikolas Larsson log brett på VIP-läktaren och insåg att det kommer att bli en tuff kontraktsförhandling med den fluffige tigern när de båda parterna sätter sig ned nästa gång.

Slutresultatet skrevs till 34-33,5 till det gröna laget och ingenting kan ha varit mer rättvist. Coach Anders Nissens drag att sätta in Krutis i slutskedet var ett genidrag. Men så är det ju också ett signum som vi lärt oss att förknippa Nissen med.

Spelarbetygen (skala 1-5):

Lag Grön

Leo Larsson: 5
Ett par fina höfttacklingar och ärevarvet var fint att titta på, men det var colgateleendet som fällde avgörandet. En fantastisk ambassadör för Kristianstad, handbollen som sport och mänskligheten i stort. Hör ni det, tjuriga kommuntjänstemän i Ystad. Låt grabben lägga sina takpannor hur han vill.

Johannes Larsson: 2
Hämtade sig aldrig efter övergreppet med vattenhinken. Fullt ursäktad. Vi ser mycket fram emot vedergällningen 2018.

Philip ”Blondie” Henningsson: 1
Spela aldrig TV-spel med Jerry Tollbring mer.

John Carlsson: 5
Japanerna, rushen med Andreas Nilssin på ryggen, tittfinten på Leo Larsson. Magiskt.

Sara Holmgren: 5
Schas med stetoskopet. Fram med klisterburken.

Inez Svensson: 5
Visst var hon okej i Eslöv förra säsongen, men det var ändå på beachen denna eftermiddag som det stora genombrottet kom. Hade lekstuga inledningsvis. Värd att betala dubbel entré för.

Andreas Nilsson: 3
110 kilo muskler och ett ton av rutin. Att trycka ner världsstjärnor i skorna i Champions League är en sak – att hantera sanden i Åhus är en annan. Trivdes anmärkningsvärt bra på John Carlssons axlar.

Olafur Gudmundsson: 2
Helt bortscreenad av Thomas Sivertsson och eldade på till ”Vulkanen” med publiken. Nja.

Krutis: 5

Jokern som dök upp från ingenstans och avgjorde när matchen stod och vägde. Redan nu i kontraktsförhandlingar med Vinslöv. Vakna, Nikolas.

Lag Röd:

Jesper Larsson: 4
Söndertacklad, ifrågasatt och utbytt. Ungefär som på den aktiva tiden på 40-talet. Pungräddningar ska man dock aldrig underskatta och fortfarande vigast söder om polcirkeln.

Johanna Johansson: 3
Förlorade inte en närkamp, men såg ut att ha europacupspelet i Belgien i tankarna och det kan man ju förstå. Våfflorna där alltså…

Tim Sörensen: 4
Inledde starkt och gjorde mål på allt. Trippade sedan mest runt på tå för att hålla sig skadefri, som kantspelare ju brukar göra. Och det gjorde han ju rätt i med tanke på Leo Larssons tacklingsvillighet.

Thomas Sivertsson: 4
Första besvikelsen var när han lät Ola Lindgren chefa på bänken lite för enkelt. Tung i sina genombrott, men ambulanspersonalen sneglade nervöst mot hans hälsenor i varje stegisättning.

Micke Kik: -1
Huligan, utvisad, domare, krogvakt och målsumpare. Allt inom loppet av 60 sekunder. Underhållningsmässigt på Las vegas-nivå. Handbollsmässigt på Grönlandsnivå. (Grönland har för övrigt ett landslag som Niklas Harris coachat över)

Cassandra Tollbring: 1
Passivare med boll än hennes vildsinta chihuahua innan frukost. Hade uppenbarligen Larvikäventyret i tankarna och det är okej. Jämnaste solbrännan på området.

Albin Lagergren: 1
Satt mest på bänken och kikade på mobilen om Kiel eller Flensburg SMS:at. Det hade de inte. Du ska ingenstans, Albin.

Ola Lindgren: 5
”Målvaktsbyte för f*n” skrek han efter 20 sekunder och spände ögonen i Jesper Larsson, som i det skedet ändå var 100-procentig. Maktman.

Domaren: 5
Missade ingenting. Inte ens när han slumrade till i brassestolen.

Domaren.


Hunden Harry:
5,5
Finns inte längre med oss, men ärades med en rungande applåd från en fullsatt centercourt. Du fattas oss Harry!

Missa inte våra vimmelbilder!