Jonis minne hedrades – dubbla stipendiater – Åhus Beach

Jonis minne hedrades – dubbla stipendiater

Under söndagen hedrades minnet av Jonatan Tejera. Handbollstalangen från Åhus som siktade mot eliten, men berövades på livet vid 18 års ålder. En hjärntumör raserade allt.< Stipendiet "Jonis Minne" delades ut till två nybakde studenter, Oscar Paulin och Klara Plato, som symboliserade de värden som Jonatan stod för.

Den enorma kämparandan, inte minst på handbollsplanen, var något som starkt symboliserade Jonatans karaktär. Jonatans mamma Pernilla Tejara var på plats och intygade just det faktum.
– Han var som en torped – i alla lägen. Det inträffade vid flera tillfällen under matchen att andra föräldrar kom fram till mig och frågade om det var min som som kämpade sådär oerhört.
Efter Jonatans bortgång instiftades stipendiet ”Jonis Minne” av de ansvariga ledarna på NIU-utbildningen. Årligen delas stipendiet ut till en elev, som likt Jonatan, har en förmåga att sätta upp mål och med stor uthållighet jobbar hårt utan att ge upp, som håller humöret uppe trots motgångar och uppmuntrar lag- och klasskamrater och samtidigt anstränger sig i sitt skolarbete.
De två första åren har en elev prisats, 2015 var det Johan Cosomo och 2016 Gustav Mogensen. 2017 var det inte bara en – utan två – pristagare. Oscar Paulin och Klara Plato.

Jonatan
Jonatan med sin Christiania-cykel