H43 Lund och Kävlinge HK – guldmedaljörer 13/7 – Åhus Beach

H43 Lund och Kävlinge HK – guldmedaljörer 13/7

Första dagen av Åhus Beachhandboll Festival bjöd på strålande väder och välspelad handboll på alla håll och kanter.
När finalerna för nioåringsklassen spelades vid 21-tiden på centercourten var det helskånskt i båda matcherna. I pojkklassen gjorde Ystads IF upp med H43 Lund, två lag som båda imponerat i gruppspel och slutspel och inte förlorat en match.

Segersiffrorna för H43 Lund skrevs till 11-7 och det jublades friskt på den välfyllda Lundsektionen på läktaren som stöttade de sina.
Andreas Tagesson och Carl Oreborg är ledare för H43-laget, som egentligen består utav två lag (som möttes i semifinalen). Ett tredje H43-lag var den Dalbystationerade upplagan.
- Vi har haft det här laget i två-tre år och kör det som ett enda team. När vi vann finalen firade båda lagen tillsammans, säger Tagesson.
– Vi har byggt på lagspel, alla ska vara delaktiga, göra mål och delta i försvarsspelet.
Oreborg fyller i:
– Killarna tycker att det är fantastiskt kul. Till vardags räknar vi inte mål i matcherna så det här är någonting nytt för dem. Ett sätt att mäta sig.
– Detta var mina första matcher på sand så det var helt nytt. Vi vässade taktiken allt eftersom, bland annat med linjespelare och fyramanna-anfall. Som helhet måste jag säga att detta blev en fantastisk upplevelse för alla inblandade.

I flickklassen tog sig hemmalaget Åhus Handboll nästan hela vägen. Gladiatorerna från Kävlinge blev dock för svåra.
Slutresultatet: Kävlinge-Åhus 8-5.
Födelsedagsbarnet Magnus Svensson (42 år, dubbelt grattis!) ledde Kävlingetöserna tillsammans med Jenny Heide och Peer Larsson.
– För tjejerna har den här dagen varit fantastiskt kul. Inte bara handbollen i sig, utan allting runtomkring. De är tävlingsmänniskor som inte får tävla annars – och det lyfter dem.
Svensson menar att fredagens äventyr varit mycket utvecklande för spelarna.
– Alla vågar ta för sig mer och mer, de skjuter och passar bättre – och utvecklas massor. Redan nu vet dem att Åhus Beahhandboll Festival är stort – så detta blir säkert ett minne för livet för många.

Matcherna under finalkvällen går att se i efterhand i vår Youtube-kanal:

https://www.youtube.com/user/AhusBeachhandboll

Pressbilder FRIA FÖR PUBLICERING finns att ladda ner på vår hemsida:

Pressbilder