Flensburgtema på dagens Studio KB – Åhus Beach

Flensburgtema på dagens Studio KB

Onsdagens Studio KB handlade helt och hållet som Flensburg Handewitt.
Naturligtvis fick Simon Jepsson, Tobias Karlsson och Jim Gottfridsson borra ner sig i soffan.

För Simon Jepsson väntar den första säsongen med Bundesligalaget. Med en annan tränare än han hade förväntat sig sedan Ljubomir Vranjes plötsligt lämnat den tyska topklubben för ungerska Veszprem.
– Än så länge har jag bara haft fyra dagar i Tyskland och gjort tre träningar, men Mike (Machulla) verkar gryö. Generellt är det är en proffisigare nivå på allt.
– Jag hade kritat på även om Vranjes inte funnits i laget. Det är trots allt en av världens bästa handbollsklubbar.
Knäskadan som Jeppsson drog på sig i SM-kvartsfinalen är numera utläkt och klar.
– Det var ledkapseln bak i knät som fått sig en smäll, men det behövdes ingen operation. Jag blev väldigt rädd när det skedde eftersom jag haft en knäskada tidigare och var borta ett år från handbollen den gången.
Betydelsen om att det finns gott om svenskar i Flensburg togs upp.
– Naturligtvis betyder det jättemycket att ha en skandinavisk miljö omkring sig. Hade jag flyttat till en liten polsk by hade det varit knepigare med kommunikationen. ”Tobbe” gav mig en gloslista med tyska handbollsuttryck nu på bussen – så vi börjar där, sa Jeppsson och lade till:
– För mig som aldrig har spelat på den här nivå så är det bra med väldigt många matcher under en säsong. Det borde betyda att jag får spela en del.

Tobias Carlsson inledde med att slutgiltigt dementera de IFK Kristianstad-rykten som eventuellt lever kvar i bygden.
– Det stämmer att jag var i Kristianstad för ett tag sedan, men det var på ICA Maxi på vägen mellan sommarhuset i Karlskrona och Flensburg…
Samtalet gled över på de tuffa förutsättningarna som råder i Bundesliga.
– Rhein Neckar Löwen tappade fem poäng förra säsongen. Det är tuffa premisser om man ska vara där uppe och slåss – på gott och ont. Man slipper ju känslan av att det det är ligalunk i noveber som ska betas av. Man är ständigt motiverad.
”Tobbe” förklarade även vad hans kaptensroll i laget går ut på varför han valde att tacka nej till landslaget framöver.

Jim Gottfridsson fick säga sitt om den gångna säsongen både i klubb- och landslag, men även om framtiden.
– Jag tycker att laget ser vldigt intressant ut. Det finns en stor revanschlusta.

Programledare Robin Nilsson och Patric Nilsson pratade dessutom med Flensburgs nye huvudtränare Maik Machulla. Även de danska landslagsstjärnorna Lasse Svan och Henrik Toft Hansen intervjuades.
Dessutom var jeoperdytävlingen tillbaka – fritt från större skandaler dessutom. Missa inte när Simon Jeppsson nästan blir chockad över att han svarat rätt.

Hela programmet kan ses på Åhus Beach Webb-TV från klockan 18.