Beutler och Larsson återförenades i Studio KB – Åhus Beach

Beutler och Larsson återförenades i Studio KB

En lång radda handbollsprofiler gästade dagens Studio KB.
I soffan diskuterades allt från den lokala breddsatsningen i nordöstra Skåne till, Mount Everest och Leo Larssons mage.

Lördagens Studio KB gästades av en handfull intressanta män.
Tostebergasonen Daniel Åkerman var först ut – och en mer uttömmande intervju med honom utfördes tidigare av dagen med Hans Banke. Missa inte!

Nordens Handbollscentrum är meningen att vara placerat i Kristianstad. Men vad innebär det? Projektledare Jonas Haak och Staffan Banke från Åhus Handboll diskuterade med Robin Nilsson och Patric Nilsson om förutsättningarna.
Sten Ravhed från Kristianstad HK och Johan Cosmo fyllde på i debatten – som även handlade om sportsliga detaljer, integrationsprojekt och en hel del annat i anslutning till Kristianstad och Åhus.
– Vi har en bra dialog sinsemellan alla klubbar. Främst diskuterar vi vad som är bäst för regionen. Bara i andra hand tittar vi på klubbmärket. Den stora utmaningen handlar om breddverksamheten, sa Jonas Haak.

Därefter stod Handbollsligan i fokus – närmare bestämt HK Malmös tränare Stian Tönnesen samt Åhusbon och målvakten Dan Beutler.
– HK Malmös målsättning denna säsong är att ta en semifinalplats, det har klubben aldrig lyckats med förut sa Tönnesen som för övrigt har vunnit Åhus Beachhandboll en gång tidigare – 1998 med IFK Ystad.
– Vi har fått ett par nyförvärv som gör att vi har en bred trupp
Dan Beutler har flörlängt med två säsonger till.
– Jag har ju fortfarande någonting att ge och tycker att handboll är väldigt roligt.
Hälsan?
– Efter lite problem med magen är det bättre nu, förhoppningsvis slipper jag operera mig (vilket skulle ”kosta” fyra-fem veckor). Jag har nog inte vägt så här lite på länge.
Beutler får fortfarande anbud från föreningar utomlands.
– En del tyska klubbar, någon från Spanien och någon från Portugal har hört av sig. Det höjde egot lite extra, men jag är för gammal för att hålla på med det där, sa Beutler med ett skratt.
För HK Malmö väntar dessutom Europacupspel i höst/vinter.
– Europacupspel kostar, men är också väldigt utvecklande. Vi har en bred trupp även i år och slipper förhoppningsvis lika många skador som nästa säsong. Då ska det bli intressant, kommenterade Tönnesen.
Även publikfrågan togs upp.
– Hade vi haft 2000 åskådare, och inte 6-700 som nu, så hade vi varit väldigt svårslaga hemma i Baltiskan, sa Beutler.
– Men då gller det att prestera. I Malmö handlar det om att vinna. Folk går inte och ser på lag som ligger femma-sexa…

Avslutningsvis stegade IFK Kristianstad-duon Albin Lagergren och Leo Larsson upp på scénen, där den senare återförenades med Dan Beutler för en stund.
De tre handbollsmatadorerna diskuterade både fjorårets säsong och den kommande säsongen.
Men framförallt gjorde trion upp i ett sprakande Jeopordy-battle där det mest minnesvärda kanske är programledarnas punktering i utslagsmomentet.

Efter klockan 18 finns hela Studio KB att se på Åhus Beach Webb-TV.