20 juli: H43 och Staffanstorp tog guld i 04-klasserna – Åhus Beach

20 juli: H43 och Staffanstorp tog guld i 04-klasserna

Beachhandboll är utvecklande vad gäller vanlig inomhushandboll.
Det menar båda tränarna till fredagens segerlag, Staffanstorp och H43 Lund.

Staffanstorps flickor 04 besegrade Lödde Vikings med 12-8 i en välspelad final. Därmed var Skånetöserna överst på täppan bland de 80 (!) lag som ställde upp i klassen.
Karl Hammarstrand tränar laget.
– Jag har haft det här gänget sedan 2011 och så ofta vi kan spelar vi i Åhus. Förutsättningarna för att kunna bli bra på stranden är bra i Staffanstorp eftersom vi fått en egen sandplan.
beachhandboll har blivit en specialitet.
– Vi satsar mycket på bra försvar och att verkligen ha en beachhandollanpassad strategi. Från och med maj tränar vi två gånger i veckan på sanden och det ger väldigt mycket.
– Beachhandbollen är en helt annan sport än vanlig handboll, och det utvecklar ungdomarnas förmåga att spela handboll inomhus. Finliret och det tekniska blir mycket bättre – liksom modet. Här gäller det att våga!
Hur har det gått tidigare år?
– 2013 vann vi och 2015 blev det silver. Dessutom nådde vi kvartsfinal i 03-klassen och vann beachhandbollsturneringen i Helsingborg.

Staffanstorps lag:
Linnea Schöld
Li Ramneskog
Ida Johansson
Lisa Månsson
Nikita Ellman
Natascha Ellman

Staffanstorp.

H43 Lund kopplade tidigt grepp på Alingsås i sin P04-lag, av av 78-lag i klassen visade sig alltså Lundalaget bäst. Segersiffrorna skrevs till 11-9.
Petter ”Sandloppan” Brandt skuttade fram på den finkorniga sanden som en fjäder och var i sjunde himlen efter guldet.
– Vi hade ett helt sjukt publikstöd och jag är jättenöjd med lagets insats. För min del gick det väl också bra, jag för bollen vidare bra och grabbarna satte sina lägen.
– Det var första gången vi vann den här turneringen så det är jättestort. Vi hade dessutom fyra jämna lag i klassen där alla stöttade varandra, sa ”Loppan”.

Tränar laget gör ingen mindre än H43:s ordförande, Jonas Brandt.
– Jag har haft det här gänget sedan de började spela handboll, så det är länge nu. Nu har vi slagit ihop alla 04:or till en grupp som är 53 spelare.
Era tidigare meriter i Åhus?
– Som bäst har vitt gått till semifinal och då förlorat mot just det här Alingsåslaget.
Hur förbereder ni er?
– Vi har en beachhandbollsplan i Stadsparken i Lund. Jag tycker att det är en bra träningsform, för man kan inte studsa, man måste passa bollen och alla måste ha mycket bollkontakt. När vi går inomhus till hösten brukar jag kunna se att spelarna utvecklat vissa bitar. Framför allt utvecklas spelförståelsen.
Ur ett ordförandeperspektiv – vad ger det H43 Lund att ställa upp med så otroligt många lag som ni gör under Åhus Beach?
– Vi är här med 61 lag och har en fin tradition i Åhus som bildar god sammanhållning. Ser man ett annat H43-lag ska man stanna till och ge dem en leende. Många tycker att det här är sommarens höjdpunkt eftersom alla samlas på en plats för att både umgås och spela handboll. det har vi igen under resten av året på flera olika sätt, avslutar Brandt.

H43 Lund.

H43:s lag:
Noah Hansen
Petter Brandt
Elias Irnell Hierche
Gustav Georgsson Peter
Albin Romell
Morris McShane
Måns Löfstedth
Viktor Fröjd

Pressbilder fria för publicering:
https://ahusbeach.com/press/pressbilder

Se semifinalerna och finalerna i repris på vår Youtubekanal:
https://www.youtube.com/user/AhusBeachhandboll

Se finalerna i repris: