IF Pluss staplade VM-finaler på varandra – Åhus Beach

IF Pluss staplade VM-finaler på varandra

Beachfotbollens andra dag i Åhus blev en bollsparkarfest i gassande hetta.
Flera ungdomslag bjöd på fotbollsgodis, men det var deltagarna i ”Fotboll För Alla” som stal showen.

”Fotboll För Alla-klassen” innefattade detta år fem lag. Resultatmässigt var det Lunds HIF 1 som fick bäst resultat; fyra raka segrar och 16-4 i målskillnad. Men den här var en turnering där varje match, varje anfall och varje motlägg levde sina eget liv.
Deltagarna i ”Fotboll För Alla” besitter nämligen den egenskapen som de flesta andra saknar; nämligen att hänsynslöst och fullständigt underkasta sig nuet – att verkligen leva för stunden.

Kristoffer Sahlin chefade över två lag från IF Pluss som rest från Köping till den skånska ostkusten. Resultaten blev av blandad karaktär, men för alla som verkligen förstått innebörden av Carpe Diem så var det av sekundär natur.
– Det är andra gången vi kommer hit. Vi brukar ha en sommarturnering någonstans varje år och vi trivs väldigt bra i just Åhus.
Vilka är IF Pluss?
– Vi är en förening som jobbar med parasport; funktionsnedsättning. Vi håller igång med fotboll och innebandy.
Vad betyder Åhus Beachfotboll för dina adapter?
– Det betyder hur mycket som helst! Titta på all glädje de utstrålar.

– Mycket av det centrala är en blandning av det sociala och träningsbiten. Förutom träningen de får med fotbollen blir det kanske inte så mycket träning för dem till vardags. Jag tror att sådant här är jätteviktigt.
Hur har förberedelserna sett ut?
– Nja… Vi tränar mest på gräs där hemma. Jag hade ritat upp en 2-1-1-uppställning, men det mesta gick ut på att kämpa och ha kul – och det hade vi verkligen. För mina spelare är det en VM-final i varje match.
Vad får du tillbaka av att jobba med detta?
– Jag får tillbaka hur mycket som helst. Det går knappt att beskriva, säger Sahlin.

Bilder från Åhus Beachfotboll (uppdateras löpande):