Turneringsinformation – Åhus Beach

Vi är här för att svara på din fråga! Om du inte hittar svaret på din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss på info@ahusbeach.com

Anmälan

Anmälan 2024 öppnar den 1 november. Sista anmälningsdag är 24 maj. Därefter går det endast anmäla sig till vakanta platser.

Anmälningsavgifter

Se alla våra spelklasser och lagavgifter här.

Tävlingsform

Alla föreningslag är välkomna att delta i våra Kids, Youth, Junior & Seniorklasser. Vi har även en spelklasser för icke-föreningslag. Du kan läsa mer om våra spelklasser här.

Åhus Beach Fotboll följer det regelverk för Beachsoccer som fastställts av SvFF och tävlingen är sanktionerad av Skånes Fotbollsförbund. Vissa regler reviderades under 2018 i enlighet med Fifas regelverk. Läs mer här.

Tävlingsformen är enkel, rolig och är för alla! Matcherna är 10 minuter. Tävlingen inleds med ett gruppspel. Vi vill erbjuda våra lag så många matcher som möjligt, därför har vi A-slutspel, B-slutspel och i vissa klasser även C-slutspel.

Vissa klasser sträcker sig över två dagar. Dag 1 spelas gruppspel och dag 2 spelas fortsatt gruppspel samt slutspel.

Ledare

Lagets ledare måste vara 18 år. För klasserna 18+ har även ledaren tillåtelse att spela matcher.

Viktiga datum

Sista anmälningsdag den 24 maj
Spelschema publiceras den 15 juni
Turneringen startar 29 juni
Turneringens sista dag 6 juli

Priser

Till finallagen utdelas medaljer till varje spelare. Till finallagen i B-slutspel utdelas även medaljer. Alla lag som spelar i våra kids-klasser får deltagarmedaljer.

Reservlista

Lag erbjuds plats i turneringen enligt ”först till kvarn”-principen, när lottningen publicerats tillsätts lag på vakanta platser. När en klass är fulltecknad upprättas reservlista. Om vi får tillräckligt många lag på reservplats i en klass kan vi eventuellt öppna upp klassen för ytterligare lag. Kolla gärna om det finns plats i klassen för ett år äldre spelare.

Resultat

Resultat från samtliga matcher hittar du i vår app Åhus Beach Official eller på vår resultatsida här på hemsidan som publiceras när det närmar sig turnering.

Resultat för Åhus Beachfotboll från föregående år:
2022

Min lagsida

Alla lag som är anmälda till Åhus Beach får en egen lagsida. Här uppdaterar ni er anmälan, bokar lagboende, fyller i laguppställningen, gör betalningar och kan se er balans.
Logga in på din lagsida här.

Deltagande

I klasserna 17-19 Öppen, Motion och Aktiv är det tillåtet att anmäla egna lag med egna namn. Vi accepterar inte några lagnamn med rasistiska, sexistiska eller religiösa anspelningar eller som på annat sätt är opassande. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att stryka lag med sådana namn. Det är inte tillåtet att medverka i olika lag som spelar i samma klass. Gäller det olika klasser är det dock tillåtet.

Betalning

Betalning sker via Kort eller via Klarnas betallösningar med kort eller faktura. Faktura via Klarna är med betalningsvillkor 30 dagar.

Anmälningspolicy

Obs! Denna policy och datum som är nämnda nedan kan komma att ändras pga nya riktlinjer från regering, folkhälsomyndighet, länsstyrelse eller polismyndighet.

1. Lagen anmäler sig via Åhus Beach tävlingspartner Cupmanager. Genom anmälan bekräftas att laget tagit del av denna anmälningspolicy.

2. Den 1 november 2023 09:00 öppnar anmälan för alla lag till 2024 års turnering.

3. Betalning sker via kort eller via Klarnas betallösningar.

4. Lag erbjuds plats i turneringen enligt ”först till kvarn”-principen.

5. Lag har 14 dagars ångerrätt från den dagen laget anmält sig.

6. Om laget inte betalt inom 30 dagar från den dagen laget anmält sig kommer det att strykas från turneringen. Detta för att lämna plats till andra lag.

7. Lag som vill dra sig ur erhåller 75% av anmälningsavgiften tillbaka vid avbokning t.o.m 28 februari 2024.

8. Lag som vill dra sig ur erhåller 50% av anmälningsavgiften tillbaka vid avbokning t.o.m 31 mars 2024.

9. Om ett lag drar sig ur turneringen kan man inte hävda vid lagincheckningen att man har rätt till spelar/ledarband.

10. Från och med den 1 april 2024 är anmälningsavgiften inte återbetalningsbar.

11. Lag som ändå uteblir från turneringen behöver meddela Åhus Beach 14 dagar innan lagets första speldag för att undvika en straffavgift om 1 500 kr.

12. Lottning och matchförläggning till turneringen är klar och publiceras senast den 15 juni.

13. Lag som anmäler sig efter den 15 juni, till vakanta platser har ingen ångerrätt, utan då är anmälan bindande direkt.

14. Det ingår 10 spelarband och 2 ledarband i lagavgiften på helplan och 8 spelarband och 2 ledarband på halvplan. Det går att köpa till spelarband och ledarband på plats. Varje lag får max bestå av 14 spelare och 4 ledare, dessa extra spelarband och ledarband kan man köpa på plats i Åhus Beach ”lagincheckning”. Obs! Varje spelare och ledare behöver vara inskrivna i sin laguppställning för att ha möjlighet att köpa till dessa band.

INSTÄLLD TURNERING ELLER ANDRA OMSTÄNDIGHETER UTANFÖR ARRANGÖRENS KONTROLL – Force majeure

15. Åhus Beach är inte återbetalningsansvarigt för anmälningsavgifter eller andra betalda kostnader och är inte heller ansvarigt för ekonomisk förlust eller skada, som uppstår om evenemang måste ställas in eller ändras på grund av händelser som ligger utanför Åhus Beachs kontroll, exempelvis krigsliknande händelse, eldsvåda, översvämning, pandemi, avbrott i allmänna kommunikationer, myndighetsåtgärd, strejk, eller andra force majeure-händelser.