Värmebölja och finsk seger! – Åhus Beach

Värmebölja och finsk seger!

Det verkar vara mycket rekord som slås i årets upplaga av Åhus Beachhandboll festival. Publikrekordet som det spekulerades kring i början av veckan är nu ett faktum. Redan under gårdagen, tisdag, hade festivalen haft över 25 000 unika besökare och deltagare, och 750 lag lirat på stranden. Idag var det dock värmen som visade oanade höjder. Huruvida det stämmer eller ej vet vi inte, men dagen sades vara en av dom varmaste sedan evenemangets start 1997!

I Åhus Beach center bjöds det på en paneldebatt om elitserien för Herrar med Peter Gentzel från Elithandboll AB, Per-Olof Lind, Ystads IF, Christer Mårtensson, Alingsås HK, Nikolas Larsson, IFK Kristianstad, Mikael Söderberg, Rimbo HK och Niclas Nilsson, H43 Lund, och det stod snart klart att den svenska Elitserien även den är på väg att bli glödhet.

Annars var det på mycket som kretsade kring IFK Kristianstad idag, då tränaren Ola Lindgren samt spelarduon Herdeiro Lucau och Markus Olsson frågades ut. Många IFK-supportrar var på plats och det var inte en tom plats i Beach centret. Detta avrundades med en internmatch mellan Kristianstads-spelarna på centercourten, även denna inför fulla läktare.

Dagens stora snackis kan dock ha stulits ifrån Kristianstadbornas öppna hand i det att Åhus Beachhandboll festival för första gången gästades av finska lag! Akilles HB, just ifrån vårt blåvita grannland tog dessutom hem segern i tjejernas A-final! Vilken premiär!

A Semifinal 1 Flickor 2000
Sorlunda IF Sthlm – HK Silwing/Troja Sthlm 2: 8 – 7

A Semifinal 2 Flickor 2000
Akilles HB (Fin) – Åhus Handboll 4: 10 – 7

A Final Flickor 2000
Sorlunda IF Sthlm – Akilles HB (Fin): 8 – 13

A Semifinal 1 Pojkar 2000
Vinslövs HK 2 – IFK Tumba Sthlm: 12 – 16

A Semifinal 2 Pojkar 2000
Eslövs HF 1 – H43 Handboll 3: 16 – 12

A Final Pojkar 2000
IFK Tumba Sthlm – Eslövs HF 1: 13 – 12