Svensk handboll mår mycket bra! – Åhus Beach

Svensk handboll mår mycket bra!

Årets tredje upplaga av Studio KB bjöd på en mängd intressanta diskussioner inför storpublik – ett fullsatt tält!

Först ut var Bo Helgesson och Susanne Eriksson som berättade om projektet Handboll För Alla och deras förberedelser inför Special Olympics i Los Angeles som går av stapeln om tio dagar. Eventet drar ungefär en halv miljon åskådare och kommer att öppnas av president Barack Obama. Eftermiddagens kändismatch på centercourten här i Åhus, som Handboll För Alla spelar tillsammans med Peter Gentzel och Leo Larsson, blir den sista förberedelsen inför det stora mästerskapet.

Sedan följde Anders Iland och Per Ekberg från handbollsförbundet som fick frågan utav programledaren Patrik Nilsson om hur svensk handboll mår.

– Svensk handboll mår mycket bra. Det är inte minst beachhandbollen här ett bevis på, sa Anders Iland.

De berättade även om Vision 2017 som handlar om ett antal fokusområden som ska genomsyra svensk handboll. Bland annat ska antalet utövare öka och mångfalden skall bli större.

– Vi måste bredda idrotten så att alla på något sätt kan fortsätta med sin handboll, sa Per Ekberg och påpekade även att hemma-EM 2016 blir väldigt viktigt för svensk handboll.

Efter detta blev dags för Åhus Beachhandboll Festivals grundare Mats G Jönsson att inta scenen tillsammans med IFK Kristianstads Nikolas Larsson, Pierre Månsson, kommunalråd samt kommundirektören Christel Jönsson. På agendan stod nordöstra Skåne som ett framtida Skandinaviskt Handbollscentra.

– Många pusselbitar måste till, menade Nikolas Larsson.

– Mer golvyta behövs, till exempel här Åhus. Det behövs ännu mer samverkan med kommunen. Sedan skulle det vara ännu en kvalitetsstämpel med ett handbollsgymnasium med riksintag men det är upp till RF.

Mats G Jönsson och Christel Jönsson var överens om Åhus Beachhandboll Festivals stora betydelse för kommunen.

– Vi har kommit så långt nu och inga problem alls med festivalen – förutom detta med infrastrukturen, till exempel med parkeringsplatser, som måste bli ännu bättre, sa Mats G Jönsson.

Det mycket späckade programmet avslutades med att IFK Kristianstads nyförvärv Nebojsa Simic, Rikard Hanisch och Markus Dahlin presenterades och intervjuades till publikens jubel.

Se hela sändningen här.