Storartat slutspel i elitklassen! – Åhus Beach

Storartat slutspel i elitklassen!

Finalspelet i Åhus Beachhandboll festival elitklass bjöd på både klassiker och överraskningar. På herrsidan blev nog ingen förvånad över att se Rimbo i final mot Flensburg. Något som blivit lite av en sedvana då detta var tredje året de två lagen ställdes mot varandra. Att det utvecklats en rivalitet stod klart att se redan under förmiddagen, då en match de båda lagen emellan hettade till rejält!

I båda herrarnas semifinaler representerades det tyska topplaget, i den första Flensburg 1 vs. Lugi och i den andra Flensburg 2 mot Rimbo HK. Den sistnämnda matchen bjöd på flera riktiga rysare och kantades av flera utvisningar. Lugi såg sig besegrade med 14 – 8 och Rimbo vann med sitt snabba, effektiva spel till slut med 11 – 8.

I Damernas elitklass bjöds det å andra sidan på lite av en skräll. IK Sävehof, de svenska mästarna, slogs ut i sin semifinal mot Spårvägen HF med resultatet 9-8. Titelförsvararna Team Eslöv, som många nog trott sig få se i final mot just Sävehof åkte även de ut i semin. Det lokala laget ifrån Kristianstads HK, som just tagit sig upp till Allsvenskan bjöd på fenomenal beachhandboll och slog Eslövstjejerna med 9 – 6! Kristianstad HK kammade sedan hem guldet i finalen mot stockholmsklubben Spårvägen HF och bevisade att verkligen allt kan hända i sanden! Finalen på damsidan slutade med 14 – 11 till Kristianstad HK.

Herrfinalen blev som sagt en repris på de två senaste upplagorna av Åhus beachhandboll Teleffekt elit. Det blev otroligt jämt och ledningen pendlade mellan en, två bollar under hela matchen, som bjöd precis på allt en final bör innehålla. Inför 4000 personer och live i TV4 Sport såg sig Rimbo till sist besegrade. De stora handbollsproffsen ifrån Bundesliga visade än en gång varför de tillhör en av världens bästa handbollsklubbar. Stor matchvinnare för Flensburg blev målvakten Mattias Andersson, som bland annat räddade Rimbos sista anfall och säkrade segern!