Stora namn i dagens Studio KB – Åhus Beach

Stora namn i dagens Studio KB

Ännu en dag på #ahusbeach15 innebar också ännu en upplaga av det alltid lika välbesökta magasinet Studio KB. Denna gång bjöd programledarna in flera stora namn från idrottssverige för att diskutera sport och affärer.

Svensk Handboll AB:s styrelsemedlem tillika hotellbolaget Pandox VD Anders Nissen och Håkan Jeppsson, ordförande i Malmö FF inledde snacket som kom att kretsa kring affärssidan av handboll och fotboll skillnaden mellan idrotternas situation.

– Handbollen kan lära sig massor av en klubb som MFF vad gäller tv-avtal, supportrar och evenemang. Vi tittar på hur de jobbar och lär oss hela tiden, sa Anders Nissen.

Håkan Jeppsson fick en hel del frågor av Patrik Nilsson och bisittaren Robin Nilsson om MFF:s situation för tillfället med Champions League-spel runt hörnet.

– MFF:s ekonomiska situation är mycket bra just nu, samtidigt som den delvis beror på spelarförsäljningar. Problemet med att sälja spelare än instabiliteten som det medför, fotboll är fortfarande en lagsport, förklarade Håkan Jeppsson.

Efter detta bjöds två storheter inom svensk handboll upp på scenen. Stefan Lövgren och Per Carlén, kända från det klassiska ”Bengan Boys”-landslaget, tog plats i soffan för att diskutera svensk handboll. Stefan Lövgren som idag är VD för Svensk Landslagshandboll berättade om Sveriges ambitioner att arrangera VM 2023 tillsammans med Polen. Han fick även frågan vad han tycker om den lokala skånska handbollen och hans svar var klart och tydligt:

– Det är ett mycket bra driv i svensk handboll generellt just nu, men Skåne håller fanan högst.

Per Carlén, som senast var tränare i Danmark, ville inte avslöja något om sin framtid men berättade att han har ”spännande saker på gång”.

Efter det var det dags för supertalangen Lukas Nilsson från Ystads IF att göra entré. Han berättade om det svenska U21-landslagets förberedelser inför Ungdoms-VM i Brasilien, som går av stapeln nästa vecka, och om de högt ställda förväntningarna.

– Vi rankas som tvåa bakom Tyskland som är stora favoriter.

Han avslöjade även att han trots anbud lär bli Ystads IF trogen i ett eller två år till.

– Hela föreningen har fått en nytändning nu när det byggts en ny arena och dessutom har vi fått hem Kim Andersson, sa Lukas Nilsson.

Studio KB avslutades med ett parti Jeopardy på temat ”Elitserien i handboll” där Lukas Nilsson till slut drog det längsta strået, först efter fyra skiljeomgångar. Stor dramatik, alltså!

Se hela sändningen här!