Premiär för Bålsta! – Åhus Beach

Premiär för Bålsta!

Många klubbar har en mer än ett decennium lång historia med Åhus Beachhandboll Festival medan andra deltar för första gången 2016. Ett av dem är upplänningarna i Bålsta IF och deras F01-lag. Vi hängde på dem en stund under premiäråret i sanden.

Tränaren Petra Talamo, kollegan Anders Olofsson och deras lag tar igen sig efter intensivt gruppspel när vi träffar dem för en pratstund.
– Tjejerna vill göra allt alltid och Partille Cup har vi varit och spelat tidigare år. Nu fick laget välja var vi skulle åka den här sommaren – och då valde dem Åhus. Vi har aldrig spelat beach innan, jag vet inte varför faktiskt, för nu när vi är här det så himla kul!, berättar Petra.
– Nästa år kommer vi en hel vecka! Det är alla överens om.

Laget har trots att man knappt spelat beachhandboll tidigare tagit sig till A-slutspel. I sextondelsfinalen väntar det förväntade topplaget Gustavsberg från Stockholm. Lagkaptenen Linnéa Olofsson tar till orda:
– Vi blev överraskade när vi kom hit – det är så himla stort och fint här! Vi har bara tränat beach två gånger innan så det är väldigt kul att det gått så bra. Men det var väldigt mycket jobbigare än vi trodde att springa i sanden, säger hon och skrattar.

Inför sextondelsfinalen mot favoriterna i Gustavsberg är Linnéa positiv.
– Vi har mött dem i serien så vi känner till dem väl. Jag tror vi kan skrälla.
Tyvärr lyckas inte Bålsta med det. Vi träffar dem ungefär tre timmar senare efter att man blivit utslagna i sextondelen. Men det är inga särskilt sura miner hos Linnéa och Petra.

Hur känns det?
– Helt okej ändå, vi visste att det skulle tufft. Nu ska vi bada och titta på finalmatcherna ikväll!, säger Linnéa.

Vi tackar Båstad IF för att vi fick hänga på och säger välkomna åter!