Nya rekord på Åhus Beachhandboll Festival – Åhus Beach

Nya rekord på Åhus Beachhandboll Festival

Åhus Beachhandboll firar 20 år 2017 och noterar drygt 1 300 lag anmälda redan i maj, vilket är rekord. Åhus Beachfotboll har snart 350 lag anmälda, varav 40 procent är flicklag. 75 procent av alla anmälda deltagare är barn och ungdomslag, vilket också är rekord.

Som en direkt följd av att eventen på stranden i Åhus växer – så växer nu också organisationen ytterligare. En ny presschef är rekryterad, det rör sig om 38-årige Christoffer Ekmark, till vardags på nyhetssajten Skånesport, där han har handboll som huvudinriktning.

Mats G Jönsson, vd i Åhus Beach AB och grundare av Åhus Beachhandboll:

– Åhus Beach har de senaste åren vuxit enormt där Åhus Beachhandboll Festival i dag är ett av Sveriges största årliga event. Dessutom har det tillkommit andra arrangemang som Åhus Beach Fotboll och Åhus Beach Live. Alla våra event växer.

Christoffer Ekmark:

– Jag har följt Åhus Beachhandboll ur ett reporterperspektiv de senaste åren och fascinerats över hur arrangemanget växt. Det ska bli väldigt roligt och utvecklande att få bli en del av den staben. Samtidigt har jag noterat att det finns saker att förbättra när det gäller exponeringen kring eventen på Åhus Beach. Förhoppningsvis kan jag bland annat bidra till att Åhus Beach syns oftare och mer i nationell media, säger han i ett pressmeddelande.

Text: CARL-JOHAN LILJEDAHL, KRISTIANSTADSBLADET www.kristianstadsbladet.se