Lokal och nationell nivå i Studio KB – Åhus Beach

Lokal och nationell nivå i Studio KB

Måndagens Studio KB bjöd på en treenighet bestående av lokal damhandboll, nationell damhandboll och beachtennis.

Inledningsvis intervjuades Kristianstad HK:s starke man Sten Ravhed tillsammans med spelarna Johanna Johansson och Julia Isberg som berättade om hur man förbereder sig för den kommande debutsäsongen i Elitserien.

– Vi vill bryta den negativa trenden för nykomlingar och etablera oss i högsta serien, sa Sten Ravhed.

Därefter flyttades diskussionen till nationell nivå när Svensk Elthandbolls VD Peter Gentzell och den förra landslagsspelaren och Skånelaget-tränaren Johanna Wiberg gav sin syn på svensk damhanboll.

Bland annat diskuterades tv-avtalet för Elitserien som Peter Gentzell upplevde som positivt samtidigt som han påpekade att arenorna och evenemangen behöver bli bättre. Johanna Wiberg lyfte fram Danmark som ett positivt exempel där.

– I Danmark kommer man till arenan två timmar innan och tar en öl samtidigt som barnen leker i hoppborgen. Det erbjuds mer än 60 minuter handboll för besökarna.

Efter det skiftade fokus från handboll till tennis när de två lokala tennis talangerna Filip Bergevi och Christian Samuelsson intervjuades om sina respektive karriärer. De fick efter en stund sällskap av den förra världsspelaren Henrik Holm som presenterade den nya spännande spelformen beachtennis – och berättade att den kommer att premiärspelas vid eftermiddagens centercourthappening.

– Sporten har funnits sedan 2008 och är redan ganska etablerad i bland annat Danmark. Jag tror att den i längden kan bli ett kul komplement till ”vanlig” tennis, sa Henrik Holm.

Se hela sändningen här.