Kristianstadlag dominerade 15-årsklassen – Åhus Beach

Kristianstadlag dominerade 15-årsklassen

Det blev en hejdundrande lokal succé när 15-årsklasserna avgjordes på stranden under tisdagskvällen.
IFK Kristianstads pojkar besegrade H43 och i flickklassen vann Kristianstad HK mot Lödde Vikings.

För alla som spelar handboll i 044-regionen betyder såklart Åhus Beachhandboll Festival lite extra. Det märktes om inte annat när två Kristianstadslag fick kliva upp på scenen och kvittera ut sina guldbiljetter i 15-årsklasserna.

Först ut var IFK Kristianstads pojkar som efter mycket möta lyckades välta omkull H43 Lund.
Efter drygt tre minuter stod det 7-7 på tavlan – då hade båda lagen gjort mål i samtliga sina anfall. Då klev Hjalmar Nilsson fram i IFK:s mål och började rada upp galna räddningar.
I beachhandboll kommer utespelarna ofta till frilägen från nära håll och då måste målvakterna verkligen göra sig gigantiska för att skära av vinklarna.
Just det lyckades Hjalmar Nilsson med. H43-spelarnas skott såg ut att gå upp mot krysset flera gånger om – när Nilsson flaxade med armarna halvvägs upp till månen och räddade.

IFK Kristianstad kopplade ett litet grepp som H43 visserligen åt upp, men i slutminuterna hade IFK återigen marginalerna på sin sida och vann med 13-10.
– Det var jämnt genom hela matchen och små marginaler avgjorde, sa Nilsson.
Du påminner lite om Nebojsa Simic?
– Jaså? Jag har mer Mikael Appelgren som förebild.
Vad betyder det för dig att vinna Åhus Beach?
– Massor. Jag har spelat handboll sedan jag varit liten, men aldrig lyckats vinna den här turneringen. Det var verkligen skönt!

När finalen för de 15-åriga flickorna drog igång var Kristianstad HK-spelarna inte riktigt ”på plats”. Lödde Vikings kopplade ett visst grepp genom att ta ledningen med 3-1, men efter fem raka mål från KHK vändes det på steken. Slutsiffrorna skrevs till 11-8.
Emma Mihailovic, dotter till IFK Kristianstad-legendaren Dragan Mihailovic, var en starkt bidragande orsak till att pokalen stannade inom kommunen.
– Vi var inte riktigt med från början, men insåg snabbt allvaret och visade hur bra vi kan spela.
Vägen till finalen var spikrak.
– Vi gick obesegrade genom gruppen och resten av slutspelet. Vi har gjort det här som ett lag och verkligen haft roligt i två dagar.
Hur stort är det för dig att vinna Åhus Beach?
– Detta är en väldigt stor grej. Det var ändå 79 lag med i klassen!
Vart är du inom handbollen om tio år?
– Förhoppningsvis spelar jag på elitnivå – det är målsättningen.

PRESSBILDER FRIA FÖR PUBLICERING HITTAR NI HÄR.