IFK Kristianstad vinnare av herrarnas elitklass – Åhus Beach

IFK Kristianstad vinnare av herrarnas elitklass

IFK Kristianstad lämnade ingenting åt slumpen och agerade disciplinerat till saken var klar i herrfinalen. HK Malmö stötte på patrull och kammade noll mot den överlägsna vinnaren, 10–4 lyste på tavlan efter den sista duellen.

Kristianstad fick spela sig in i turneringen och blandade och gav i gruppspelet. Lyfttet kom när man tämjde både Ystads IF i kvarten och Kristianstadskamraterna i en ren IFK-kamp i semi.

HK Malmös matchform svajade på ett liknande sätt så länge det bara handlade om poäng. Två raka triumfer i slutet av gruppspelet höjde dock självförtroendet och storstadslaget bemästrade de avgörande detaljerna i en målsnål match mot Vinslövs HK (8–7) som ledde till final.

Den senaste hallduellen mellan de inblandade herrlagen slutade 23 lika. Ett sådant slutfacit var omöjligt när Kristianstad och Malmö gick för seger på sanden.

IFK:s nyförvärv Matias Helt Jepsen fixade 1–0 och en projektil av Markus Olsson gav Kristianstad ett tydligare tag om taktpinnen. De orangea kunde också på egen planhalva och blockade ner Malmös närmaste anfall.

Kristianstads ökade till fyra måls ledning med sex minuter kvar av hela Åhus-evenemanget. Emil Frend Öfors förvaltade ytterligare lägen med Gustaf Banke var positionssäker på underlaget som bara gäller i juli.

Dominanten Frend Öfors stängde finalen genom att bryta en passning och lägga in 10–4, en av årets mest solklara Åhussegrar var ett faktum.

IFK Kristanstad–HK Malmö 10–4