HK Malmö tillbaka i årets Herr Elitklass – Åhus Beach

HK Malmö tillbaka i årets Herr Elitklass

HK Malmö är tillbaka och följer upp fjolårets succé i Åhus Beachhandbolls Elitklass!

Efter två starka dagar i sanden förra året yrde HK Malmö hela vägen till semifinal där de till slut fick känna sig besegrade av det tyska bundesligalaget SG Flensburg-Handewitt.

Kort därefter, direkt efter Åhus Beachhandboll Festival, fick laget skaka av sig sanden för en revansch och inomhusmatch i Baltiska Hallen mot SG Flensburg-Handewitt. Det spelades en bra match inför nästan 1000 åskådare och Malmö visade ett starkt lag trots förlust igen mot tyskarna.

– Åhus Beach är en perfekt start på säsongen och en fantastisk mötesplats för lagets spelare, säger HK Malmös tränare Stian Tönnesen.

– Jag ställde en fråga till våra ”starka profiler” som Fredrik Petersen, Dan Beutler mfl. om Åhus Beachhandboll och samtliga sa ja. Så vi är med! Jag ser vårt deltagande i elitklassen som ganska självklart. Det är socialt och nice. Vi får träffa andra elitspelare både på dam och herr samt massor med barn, ungdomar, ledare och föräldrar. Vi är jättenöjda med det jobb Åhus Beach gör för Svensk Handboll, säger Stian Tönnesen, tränare HK Malmö.

– Det är bra för handbollen att HK Malmö med i Åhus Beachhandbolls Elitklass med tanke på att de ambitioner som klubben har. Det är precis sådana föreningar, som satsar på att skapa starka och bra handbollsklubbar, som vi vill ha med på stranden, säger Mats G Jönsson, VD Åhus Beach.

Kort info:
Elitklassen är en turnering för svenska och internationella elitlag.
Tävlingen är en del av Åhus Beachhandboll Festival sedan 1997 och avslutar den populära turneringsveckan med beachhandboll i sann världsklass.

Matcher spelas lördagen den 21 juli kl.12.00 – 22.00 till söndagen den 22 juli kl.10.00 – 22.00.

 


Bild från matchen mellan HK Malmö och SG Flensburg-Handewitt 2017.