Elitklassen är igång! – Åhus Beach

Elitklassen är igång!

Redan en vecka har gått sedan Åhus Beachhandboll slog upp dörrarna förra fredagen. Det har gått otroligt fort och det har cirkulerat en riktigt god stämning på festivalområdet! Egentligen borde man inte nämna det, men förutsättningarna för en regnfri festival har aldrig tett sig såhär goda sedan starten 1997.

Ja, dagen började med kärlek. Det blev frieri på centercourten och brudgummen sa självklart! Dagen fortsatte i glädjens tecken. SG Flensburg Handewitt invigde Teleffekts Elitklass med bravur och visade upp beachhandboll i högsta klass inför fulla läktare. Ljubomir Vranjes tyska lag tågade in på festivalen runt lunchtid och det blev tydligt vilka stjärnor som kommit till beachen. Det var många ansikten som sken upp i förhoppning om att få se truppen på nära håll. Men det slutade inte där! Flera av elitseriens topplag är nu på plats nere på stranden och dagen bjöd på en mängd spännande matcher! Även sponsorklassen avverkades under dagen, precis som företagsklassen. Slutspelet under dagen stod spelare födda 1999 för och det visade sig finnas många blivande talanger bland 14-åringarna! Lugi satte den rätt i krysset medan Eslövs IK visade sig ha målväktare i världsklass.

Imorgon går senior och motionsklassen av stapeln och elitklassen ska avgöras. Ska Flensburg och Team Eslöv försvara sina titlar? Blir uppstudsiga Rimbo äntligen segrare? Kommer något av de andra lagen lyckas ta sig till final och hur mycket visar sig IFK Kristianstads storsatsning ge på beachhandbollsplanen? Alla svar kommer imorgon, festivalens allra sista dag! Kan ni inte vara på plats sänder TV4 Sport live ifrån centercourten under elitklassen slutspel, mellan klockan 17.00 och 19.30.
Missa inte det!

Resultaten under fredagen blev som följer:
A Semifinal 1 Flickor 1999
Eslövs IK 1 – Näsby IF Kstad: 8 – 7

A Semifinal 2 Flickor 1999
Kärra HF GBG 2 – Eslövs IK 2: 9 – 12

A Final Flickor 1999
Eslövs IK 1 – Eslövs IK 2: 4 – 12

A Semifinal 1 Pojkar 1999
Kärra HF Gbg – H 65 Höör 1: 13 -17

A Semifinal 2 Pojkar 1999
H43 Lund 2 – Lugi HF Lund 1: 5 – 11

A Final Pojkar 1999
H 65 Höör 1 – Lugi HF Lund 1: 9 – 10