Elitfokus i årets sista Studio KB – Åhus Beach

Elitfokus i årets sista Studio KB

Den sista upplagan årets Studio KB här på #ahusbeach15 fokuserade helt och fullt på elithandbollen med flera prominenta gäster.

Först ut var förra landslagssjärnan Sara Holmgren som berättade om sin nuvarande sysselsättning som medlem i den svenska handbollens förbundsstyrelse och som herrjuniortränare i IFK Kristianstad.

– Det är härligt att jobba med ungdomar som verkligen vill framåt, berättade hon.

Bredvid henne i soffan satt Robert Hedin, den förre svenska landslagsmannen som är på besök i Åhus som tränare för Österrikiska Bregenz.

– Det är en bra start på säsongen med nya spelare som ska in i laget. Det är viktigt med glädje för att få ihop gruppen och det får man av att vara här, berättade han.

Han gör sin andra säsong som tränare i klubben efter att ha varit Norges förbundskapten i nästan sex år.

– Vi har en förhoppning att vinna den österrikiska ligan. Det var fantastiskt att vara förbundskapten men att träna en klubb är ännu roligare.

Efter det skiftade fokus till elitserienykomlingen Hif Karlskrona när den färgstarka duon Ulf Schefvert, tränare och Lars Möller Madsen, skyttekung, tog plats i soffan.

Möller Madsen fick direkt frågan om skillnaden mellan när han tidigare spelade i Elitserien med IFK Kristianstad och fjolåret med Karlskrona i allsvenskan.

–Det var stor skillnad på nivån på matcherna men träningarna var lika bra som i elitserien, sa han och tränare Schefvert fyllde i:
– Vi har förstärkt truppen med lite elitserierutin, så det känns bra även om vi fortfarande saknar en till målvakt. Vi letar fortfarande.

Vad är målet med säsongen då?, frågade programledaren Patric Nilsson.

– Vi har det tråkiga målet att hänga kvar. men det finns en riktig kultur i staden så kan vi hänga kvar ett år så kan det växa – och då kan vi leva kvar länge i Elitserien, svarade Ulf Schefvert.

Han lämnade sedan studion och ersattes av det svenska Aalborgsproffset Emil Berggren som tog plats bredvid Lars Möller Madsen. Passande nog så fick han bland annat frågan om hur han ser på den danska ligan om man jämför med den svenska.

– Danska ligan är jättebra, särskilt toppklubbarna. men inte så jättemycket bättre än Elitserien i Sverige. Förra årets Kristianstad hade kunnat gå till final i Danmark.

Däremot berättade han om en stor skillnad mellan länderna – kulturen kring samarbetsklubbar och utlåningar.

– Det är en annan kultur kring ungdomar i Dnmark, man är inte rädd för att använda klubbar i närområdet – man är lite mer liberal kring utlåningar och spelare som går fram och tillbaka mellan Aalborg och våra samarbetsklubbar.

Slutligen fick han svara på hur han upplever damlandslaget, där hans flickvän Jamina Roberts spelar.

– Det är det bästa landslag vi haft någonsin. Guld inom något år är inte alls omöjligt.

Studion rundades av med ännu en omgång Jeopardy på temat Danmark som vanns av just dansken Lars Möller Madsen.

Se hela sändningen här.