Danska storlaget GOG till Åhus Beachhandboll 2019 – Åhus Beach

Danska storlaget GOG till Åhus Beachhandboll 2019

Nu är det klart. Det danska storlaget GOG ifrån Fyn kommer till Åhus Beachhandboll för att sätta ytterligare internationell prägel på Åhus Beach Elitklass 20-21 juli 2019.

Och med många svenska elitspelare i truppen.

Det är spelare som Josef Pujol (fd Hammarby) och Oskar Bergendahl (fd Alingsås HK). Även nyförvärvet ifrån IFK Kristianstad Stig Tore Moen Nilsen och Arnar Arnarsson, samt Åhusbon Dan Beutler (nu i HK Malmö). Alla välkända ansikten på handbollsplanen inom svensk handboll.

GOG kommer bland annat göra sällskap med SG Flensburg-Handewitt, IFK Kristianstad och Lugi på sandplanen i sommar. På damsidan är det Köbenhavn Håndbold, H65 Höör och Lugi som är redo för spel.

Det är inte första gången GOG deltar i Åhus Beachhandboll. Både 2004 och 2005 vann laget Åhus Beachhandbolls elitklass. Då hade GOG toppspelare som Torsten Laen och Kasper Nielsen med i truppen.

Likaså var Anders Eggert, Lasse Svan och Thomas Mogensen, världsspelare som under 2010-talet i Flensburg vunnit elitklassen många gånger på Åhus Beach.

GOG har blivit Danska Mästare flera gånger och är ett topplag i den Danska ligan och en stor aspirant för ännu ett Danskt Mästerskapsguld.

– Vi ser mycket fram emot att spendera ett par dagar med vår uppstart i Åhus och ser Åhus Beach som en ny och stor händelse för oss. Vi har hört mycket gott om Åhus Beach och det säger ju en del om evenemanget att lag som Flensburg från Bundesligan åker dit varje år, säger Nicolej Krickau, Chefstränare för GOG.

– Det höjer vår elitklass enormt när internationella lag väljer att besöka oss och det är roligt för alla unga lirare att få möjlighet att träffa alla dessa storspelare i folkvimlet, säger Mats G Jönsson, Grundare & VD Åhus Beach.

GOG kommer numera precis som København Håndbold att verka för att ungdomslag från Danmark upptäcker och reser till Åhus Beachhandboll.

Åhus Beach Event 2019
Åhus Beach Fotboll 29 juni- 5 juli. Över 300 lag anmälda. Arrangören räknar med över 500 lag och ca 6 000 deltagare.
Åhus Beachhandboll Festival 12-21 juli. Över 1200 lag anmälda. Arrangören räknar med över 1400 lag och ca 18 000 deltagare.