Bolltroll & Banke går på djupet – Åhus Beach

Bolltroll & Banke går på djupet

Hans Banke är sportjournalist och en av två som ligger bakom podcasten Bolltroll & Banke. Under årets Åhus Beachhandboll Festival kommer Hans och kollegan Glenn Göransson att bjuda på intervjuer med ett antal handbollsprofiler från Åhus Beach Centers scen. Beachhandboll.com tog ett snack med Hans som berättade om vad som kan förväntas av duon under festivalens nio dagar.

– Jag och Glenn kommer att göra ungefär varannan intervju under festivalen. Det enda undantaget är torsdagen då Ljubomir Vranjes kommer på besök – då är vi med båda två, berättar Hans.

Hur har tankarna gått inför det här– vad vill ni prata om och lyfta fram under intervjuerna?
– Vår tanke är att intervjua personer som kan erbjuda någonting substantiellt som ger lyssnaren något att ta med sig in i deras vardag. Det kan handla om såväl idrottsledare och föräldrar som ska kunna få med sig någonting intressant från samtalen. Ett bra exempel var dagens intervju med Jesper Lindgren som pratade ledarskap och hälsa med inriktning på barn- och ungdomar, säger Hans och fortsätter.

banke_15
Dagens intervju med Jesper Lindgren.

– En annan del som vi kommer prata om är marknad och ekonomi – hur man bedriver en klubb på bästa sätt. Sen blir det givetvis ett antal handbollsprofiler som kommer på besök – bland annat tidigare nämnd Vranjes och damlandslagets Matilda Boson som ska prata om hemma-EM som spelas i december.

Ni la ner er populära podcast Bolltroll & Banke efter 100 avsnitt. Kommer era gamla lyssnare att känna igen sig trots det nya formatet?
– Absolut – lite grann kommer man känna igen sig i sättet som vi intervjuar gästerna på. Men självklart är det annorlunda att jobba i TV- och scenformatet.

Besök Åhus Beach Center klockan 13 varje dag för att Bolltroll & Banke live. Programmet sänds sedan på Åhus Beach TV varje kväll klockan 18.15 – på vår bambuserkanal ahusbeach.