Äntligen välkommen tillbaka! – Åhus Beach

Äntligen välkommen tillbaka!

Äntligen spelas Åhus Beach igen och det är med stor glädje vi välkomnar alla spelare, ledare, supportrar och besökare tillbaka till stranden i Åhus.

När undertecknad var ordförande i Åhus Handboll för 25 år sedan var året 1997. Under Åhus Beachhandbolls första år fick vi ringa in 75 lag till den lilla cupen i Småbåtshamnen här i Åhus.

Då var det ingen som trodde att detta skulle bli en av Sveriges största årliga samlingspunkt på sommaren för tusentals spelare, familjer och föreningsliv.

Men så blev verkligheten och idag spelar många ungdomar i Sverige fotboll och handboll för alla spännande tävlingar, minnen och gemenskap som skapas här hos oss i Åhus.

Vi ser att pandemiåren har slagit hårt mot föreningslivet och barn och ungdomsidrotten. Vilket vi också ser i antal deltagare i våra turneringar.

Men vi är hoppfulla och ser vår del i att hjälpa idrottssverige att komma tillbaka.
Fortfarande kan vi kalla oss Sveriges största beachhandbolls och beachfotbolls-turnering med tusentals deltagande lag.

Numera arrangerar vi inte bara Åhus Beachhandboll Festival 14-23 juli, utan även Åhus Beach Fotboll 2-9 juli. Nytt för i år är dessutom Åhus Beach E-Sport som kommer ligga samtliga evenemangsdagar 2-23 juli.
I år firar vi 25 år och startar upp evenemangen igen efter två års pandemi. Nästa år lovas det stor final för Åhus Beach 25 års jubileum.

Åhus Beachhandbolls entré och lagincheckning öppnar imorgon från 16:00-21:00. Sedan har vi 10 dagar av handbollsfest framför oss.

Sommarens hetaste upplevelser står nu för dörren och nu ska vi heja, kämpa och ha roligt!
Vi får hoppas att vädergudarna är med oss för då är vi alla vinnare när nu Åhus Beach äntligen får spelas igen.

Vi ses i sanden!

Mats G Jönsson
Grundare Åhus Beach