Tobias Karlsson minns tillbaka: ”Han är inte klok” – Åhus Beach

Tobias Karlsson minns tillbaka: ”Han är inte klok”

Flensburgsproffsen Tobias Karlsson och Mattias Andersson var dagens gäster i Åhus Beach-tältet där Christian Albinsson nu sköter intervjuerna.
Det diskuterades, bland annat, märkliga minnen från Champions League-finalen, vinnarskallar och vad som händer i framtiden.
Intervjun kan ses i sin helhet på Åhus Beach Webb-TV.

Få aktiva svenska handbollsspelare har längre och vassare meritlistor än Mattias Andersson och Tobias Karlsson. Inför de många unga handbollsspelare som tittade på intervjun förklarade ”Tobbe” en grundläggande egenskap som krävs för att nå översta eliten.
– Ska man komma någonstans i handbollen, eller i livet i sig, är det ett måste att hänge sig helt. Att våga lägga ner tiden. Att ritkigt nörda ner sig. Att kanske strunta i att ta en öl och träna extra istället – det är timmar som kan vara avgörande i slutändan.

Glamouren kring handbollsproffslivet fick sig en liten törn. Om nu någon trodde att det var ett jetset-liv med ständig vind i ryggen.
Hur ser proffslivet ut en vanlig tisdag?
– Vi har match på onsdagen, så det är videkoll, träning och sedan matchgenomgång. Om m man inte sitter i en buss till en bortamatch. Jobbet ska alltid göras, men det är inte roligt varje dag, förklarade Andersson.

Att Ljubomir Vranjes lämnade Flensburg ”lite” oväntat i våras för Veszprem togs såklart upp.
– Det blir ett tomrum eftersom han satt en enorm prägel på klubben under många år. Vranjes har haft ett finger med i nästan allt som hänt. Utan att ha något emot Ljubbo, som vi saknar, så kan det ändå vara nyttigt med förändring, sa Karlsson.

Bästa minnet under Flensburgtiden?
– Champions League 2014, sa Mattias Andersson utan att blinka.
”Tobbe” fyllde i:
– När vi fick se lappen med straffläggare i finalen tänkte jag att ”han är inte klok”. Men Ljubo visste vad han gjorde.

De bådas enora vinnarskaller kom också på tal.
– Jag fick en dom från läkaren när min axel gick sönder: ”Du kommer aldrig att kunna spela på elitnivå någonsin mer”. Men jag såg en utmaning i att bevisa läkaren fel, sa Karlsson.
Som efter det blev världens bästa försvarsspelare…
– Mitt psyke? Visst, men man måste ha lite tur också – att hamna i rätt förening med rätt personer som tror på en. I detta fall Staffan Olsson och Ola Lindgren.

Framtiden då?
– Det är blankt nej till spel i Handbollsligan. Det jar jag väldigt svårt att se, sa Mattias gällande det beslut han tagit att kommande säsong blir den sista.
Men om Vranjes ringer och erbjuder tre millar för att spela ett år i Veszprem?
– Då får vi se…
Tobbe:
– Jag har inte sagt kategoriskt nej till någonting. Jag har två år till i Flensburg först och främst. Kkan jag spela handboll efter det vore jag väldigt glad.
Men hur ska ni få era kickar efter karriären?
– Det gäller att hitta andra utmaningar, sa Andersson.

Intervjun, som finns att se i sin helhet på Åhus Beach Webb-TV, tog även upp:
# De första handbollsminena och de stora idolerna när de växte upp.
# Vart det gör mest ont på kroppen när man räddar.
# Hur man slår ihjäl tid under bortamatcher.
# Vem som är Flensburgs lataste spelare.