Vinslövs HK tar sista platsen! – Åhus Beach

Vinslövs HK tar sista platsen!

Det blev stort jubel i lokala Vinslövs HK då föreningen fick sista platsen i Weblink Elitklass Herr i sommar.

Det var inte mer än en månad sedan föreningen blev klara för Allsvenskan, och nu får laget vara med och fightas mot stora internationella lag på Åhus Beach 16-18 juli.

Det här är en häftig morot och något som vi som förening måste ta vara på. Först Allsvenskan och nu kom herrlaget med i elitklasssen och får möta Bundesligalag som Flensburg och Melsungen samt svenska mästarna IFK Kristianstad. Detta gör ju att sommarträningen blir mycket lättare, samtidigt som vi som förening kan samla många VHK:are på läktarna, säger Stellan Grönberg, Ordförande i Vinslövs HK.

Varför Vinslövs HK kom med beror på att framförallt två elitserielag, som båda har väldigt många ungdomslag med i evenemanget inte fick ihop elitdeltagandet. När vi gick igenom för förfrågningarna som kommit in blev valet på lokala Vinslövs HK ganska givet, föeningen är en trogen gäst med många ungdomslag och en stor publikdragare på evenemanget, säger Mats G Jönsson, VD och Grundare i Åhus Beachhandboll.

Startfältet i Weblink ELitklass Herr 2015 bli enligt följande: IFK Kristianstad, SG Flensburg-Handewitt, MT Melsungen, A1 Bregenz, Ålborg Håndbold, Ystads IF, Lugi HF, HIF Karlskrona, Hammarby IF, Rimbo HK, Vinslövs HK och Åhus Handboll.

Weblink Elitklass Dam 2015 ser i dagsläget ut enligt följande: Kristianstad HB, H65 Höör, Team Eslövs IK, Lundagård och Åhus Handboll. Vi söker tre elitlag till för att spika damernas elitklass.