Vinnare i P16-klassen: LUGI – Åhus Beach

Vinnare i P16-klassen: LUGI

Lugi HF präglade P16-finalen från start och Täby HBK hade svårt att komma hotande nära. Bra försvar och vältajmade räddningar fanns också med i finalberättelsen fram till 13–9 i Lugis favör.

Lödde Vikings pressade Lugi och IFK Kristianstad utmanade verkligen Täby, men finallagen tog det näst sista steget med uddamålssegrar och fick spela måndagkvällen ut på Åhussanden.

Väl i finalen startade Täby startade med västspelare men fick dåligt betalt för det taktiska draget.

Istället tog vinrött kommandot, 3–0 efter läckra lobbar och öppna kantlägen. Täby reducerade utan att få riktigt häng, det var stängt i mitten och Lugi hade en alert keeper så att kvitteringsmöjligheter aldrig kom i fråga.

Lugiklacken kunde uppskatta att spelarna plockade fram ett heltänt försvar till finalen, Täby fick ta några avslut från trängda lägen och saknade på det hela taget skärpan för att utmana. Lagen bytte mål mot slutet medan stämningen på läktaren tog fart med taktfasta ramsor.

Slutsignalen kom med fyra måls marginal för Lugi, lika mycket en signal på de tolv helgjutna triumferna som tog Lundalaget till titeln i Åhus Beachhandboll.

Lugi HF–Täby HBK 13–9