Vinnare i F16-klassen: Ystads IF – Åhus Beach

Vinnare i F16-klassen: Ystads IF

F16-finalen bjöd på en skånsk klassikermatch mellan H65 Höör och Ystads IF. Det vinnande laget i elljusduellen hade vita tröjor, YIF behöll fokus måndagkvällen ut och använde vassa kombinationer för 11–9-triumf.

På vägen till finalen avverkade det blivande guldgänget motståndare från stora delar av Handbolls-Sverige. Täby HBK, Eskilstuna Guif och Skövde HF fick trösta sig med att man iallafall föll mot turneringens bästa lag.

I toppmötet kunde YIF stundtals springa igenom men H65 Höör svarade med att forcera in bollen minst lika effektivt.

De berömda små marginalerna dök upp precis som påtagliga kvaliteter i Ystad med ett vasst inspel till linjen och ett genombrott i minirycket till 9–7.

Ystads målvaktsräddning i nästa sekvens fick åtminstone stående ovationer från fansen på den ena läktarsidan, men H65 stack emellan med bollstöld och 9–8 i öppet mål. Det röda laget pressade på ytterligare med en kvittering inför slutminuten, få anfall återstod när Ystad litade på skarpt passningsspel fram till 10–9.

När Höör blev av med bollen gick sekunderna snabbt, men ännu en lyckad kombination visade var förstaplatsen skulle hamna, Ystad vann med 11–9.

Ystads IF–H65 Höör 11-9