Världsklass i Elitklassen 18-19 juli – Åhus Beach

Världsklass i Elitklassen 18-19 juli

Media- och publikintresset för Åhus Beachhandboll Festivals elitklass ökar från år till år. Sommarens startfält kommer att hålla världsklass! SG Flensburg-Handewitt, blev tidigare i sommar Champions League mästare och återvänder alltså som världens bästa lag till Åhus Beach.

SG Flensburg-Handewitt har vunnit Åhus Beachhandbolls Elitklass tre år i rad och samtliga år har de ställts mot Rimbo Hk i rysligt spännande finaler. Rimbo HK har varit i final sedan 2006 och stått som vinnare tre gånger i turneringen. Även damelitklassen toppar med ett mästarlag: nämligen H65 Höör som vann Challenge Cup i Europa. H65 har ännu inte vunnit Åhus Beachhandbolls elitklass, vem vet, kanske blir det i sommar? Flest elitsegrar på damsidan har Team Eslövs IK som har varit med sedan starten 1997 och vunnit hela 10 gånger!

Titelförsvarare sedan 2013
Herrar: SG Flensburg-Handewitt, Tyskland
Damer: Kristianstad Handboll

Speldagar
Elitklassen spelas fredag 18 juli och lördag 19 juli. Först blir det gruppspel där alla möter alla därefter avgörs det i kvarts-, semi- och finaler. Spelprogrammet publiceras i slutet av juni.

Prispengar
Vinnande elitlag på både dam- och herrsidan erhåller 30 000 kronor.

TV
Åhus Beachhandboll festivals webb-TV sänder kvarts-, semi- och finaler.


Läs mer om Elitklassen