Välkommen till en säker turnering i Åhus! – Åhus Beach

Välkommen till en säker turnering i Åhus!

Samhällsintresset för evenemangen på Åhus Beach har aldrig varit större än nu. Vi gör allt i vår makt för att kunna arrangera säkra turneringar i sommar så att vi återigen kan välkomna barn och ungdomar från när och fjärran.

Pandemiåret har framför allt drabbat våra barn och ungdomar. De har tvingats till en vingklippt vardag med restriktioner kring såväl träningar som matcher. I Åhus planerar vi för fullt för sommarens evenemang och vår förhoppning är att det blir grönt ljus för handboll och fotboll i juli. Vår huvudplan är att evenemangen ska kunna genomföras, med eller utan restriktioner.

Åhus Beachhandboll Festival planeras att spelas 15–24 juli 2021.
Åhus Beachfotboll planeras att spelas 5–10 juli 2021.

Anmälan till turneringarna har öppnat och intresset är stort. Redan nu är cirka 700 lag anmälda till Åhus Beachhandboll Festival (600 lag vid samma tid 2020) och cirka 75 lag är anmälda till Åhus Beachfotboll (100 lag vid samma tid 2020).

I en rapport som vi har fått ta del av från Folkhälsomyndigheten tyder vi att ansvaret kommer att ligga på enskild arrangör att kunna säkerställa ett smittfritt genomförande. Vi följer noggrant utvecklingen kring vaccinering och håller en nära dialog med våra myndigheter. Enligt de signaler vi får i dag anser vi att det är troligt att vi kan arrangera Åhus Beach i juli.

Givetvis kommer vi att stå redo med en plan för hur vi kan säkerställa ett tryggt evenemang. Den täcker bland annat hur och när det kan förväntas vara köer, på vilka platser samt hur vi kan förebygga och agera i dessa lägen.

Vi hoppas innerligt att vi kan välkomna er alla till en säker turnering i sommar!

Varma hälsningar
Åhus Beach-familjen

Vad är anmälningsvillkoren inför årets turnering?

Anmälan är ej bindande och alla lag kan dra sig ur turneringen utan kostnad t.o.m 1 april.

Laget kan dessutom vänta med att betala in sin lagavgift tills efter den 1 april. Detta är datumet då vi säkerställt att turneringen kan genomföras. Fakturadatum för samtliga anmälningar och bokningar är den 15 april 2021.

Du kan läsa mer om vår anmälningspolicy här.

Om turneringen ställs in sommaren 2021, vad händer då med min innestående rabatt för anmälan?

Om turneringen ställs in så kommer lag som är anmälda 2021 och som har en summa tillgodo från 2020 års inställda evenemang att flyttas över till turneringen 2022.

När öppnar rekryteringen av personal till sommarens evenemang?

När vi har säkerställt att turneringen kan genomföras 2021. Senast den 1 april.