Välbefinnande och trygghet i fokus hos JL Fysiocenter! – Åhus Beach

Välbefinnande och trygghet i fokus hos JL Fysiocenter!

För att spelarna ska kunna leverera sitt yttersta och för att besökarna ska känna sig trygga har Åhus Beachhandboll Festival i år höjt beredskapen och bemannat evenemanget med erfarna sjukgymnaster, fysioterapeuter och utbildad sjukvårds- och akutpersonal.

Jesper Lindgren från JL Fysiocenter AB berättar hur hans rehabklinik tillsammans med eventarrangörerna arbetat fram en beredskap som lever upp till samma professionella klass som resten av eventet.

– När vi på JL Fysiocenter AB fick möjligheten att organisera sjukvårdsberedskapen på Åhus Beachhandboll Festival och Åhus Beach Fotboll gjorde vi i första hand en ordentlig genomgång av hur det sett ut under tidigare år. Vi identifierade var och hur vi kunde göra förbättringar för att kunna leverera trygghet för både spelare och besökare, säger Jesper.

JL_sjukvard

– Vi vill att alla ska kunna känna sig trygga om olyckan råkar vara framme, fortsätter Jesper som själv har en bakgrund som undersköterska, ambulanssjukvårdare och brandman. Han har dessutom 15 års erfarenhet som sjukgymnast inom elithandboll och handbollslandslaget och brinner för idrotten!

Under de välbesökta idrottsdagarna finns JL Fysiocenter AB på plats med sjukvårds- och sjukgymnasttält för att leverera undersökningar, bedömningar och rehabilitering.

– Vårt sjukgymnasttält är bemannat med 3 sjukgymnaster ifrån JL Fysiocenter AB, alla med lång erfarenhet inom idrottsmedicin. Vi har också öppet för dig som har smärta från muskler och leder – passa på att titta förbi och få en bedömning! Då kanske du till och med får en glimt av en handbollsstjärna – de är ofta på besök hos oss!

Sjukvårdstältet är öppet dagligen – från första avspark tills domaren blåser av sista matchen – under hela idrottsfesten.

– Du hittar oss vid den gröna flaggan med ett vitt kors på, som är den internationella beteckningen för sjukvård, förklarar Jesper. Tältet är bemannat med leg. sjuksköterskor, ambulanssjukvårdare och räddningstjänstpersonal. Vi har hög beredskap för att du ska kunna känna dig trygg; från akuta situationer, till enklare sårskador eller idrottsskador. Vårt fokus är ditt välbefinnande!

Sjukvårdstältet är kostnadsfritt för besökare på Åhus Beach i det akuta läget. Behöver du en mer noggrann undersökning av din fot, ditt knä eller annan del av kroppen besöker du sjukgymnasttältet mot en patientavgift.