Två stora målvaktsprofiler på plats! – Åhus Beach

Två stora målvaktsprofiler på plats!

Två stora målvaktsprofiler var på plats i Åhus Beach center idag, med den gemensamma nämnaren att de i nästa säsong kommer vara aktiva i IFK Kristianstad: Dan Beutler som ny burväktare och Jeppe Larsson som målvaktstränare. Vilket är en helt ny position i klubben och något som inte är helt vanligt i handbollssammanhang. Båda spelarna har en anrik historia, bland annat i den Tyska bundesligan och de båda hoppas kunna bidra med att ge Kristianstadsklubben sitt efterlängtade SM Guld!

Beutler spelade fram tills förra säsongen som förstamålvakt i Hamburg, men fick sitta på bänken mer än brukligt när han bad att få lämna det tyska laget för spel i IFK Kristianstad. Detta ledde till att han sökte sig till Qatar, där han fick ordentligt med speltid och skämten om bekantskapen med sanden nere på Åhus Beach ligger inte långt borta. Dessutom finns det en stor chans att få se Beutler på den lokala stranden även efter Beachhandbolls festivalen, då han med familj numera är bosatt i Åhus.

Jeppe Larsson har varit borta ifrån eget handbollsspel i drygt ett år och berättar hur kroppen långsamt kurerats. Men förtydligar samtidigt att det varit lika konstigt som skönt att vara ifrån sin roll som aktiv. Inte minst knytningarna i bröst och mage som uppstår när man springer in i en arena fylld med fyra, fem tusen åskådare är något som är svårt att avvänjas från. Under förra säsongen agerade han mentor för Herdeiro Lucau, målvakt i IFK Kristianstad och som han berättar ”Följde med på matcher och bollade tips och idéer. Det är alltid skönt att ha någon att prata med”. Något som också visade sig ge resultat då Lucau växte till en jätte i slutspelet!

Kanske är det med detta som bakgrund han nu träder in i rollen som tränare för IFK:s målvakter, något som avslöjades i Åhus Beach center. Larsson hoppas kunna stötta Beutler och förklarar att det är en hel del skillnader mellan spel I Allsvenskan och Tyska bundesliga. ”Det är ett helt annat försvarsspel här hemma” förklarar Larsson, bland annat och fortsätter med att tala om förhoppningarna kring ett långt och framgångsrikt spel i Europakuppen för IFK Kristianstad.

Larssons engagemang i den unga handbollen blir också tydligt, då hans roll som målvakttränare till stor del kommer kretsa kring att drilla Pojkar A och juniorlagen i klubben. Just nu är han även aktiv som ledare i Åhus Handboll.

Dan Beutler beskrivs som den största värningen i IFK Kristianstad någonsin, men låter inte pressen tynga ner honom. ”Det gäller att vända det till något positivt” säger han och fortsätter med att berätta hur han behöver press för att kunna spela bra. Han ser också fram emot att spela sida vid sida med Lucau, som han menar lyckades vända många av IFK:s matcher i det senaste slutspelet. Att det skulle bli konkurrens de två emellan är han inte ett dugg orolig för.
”Vi känner varandra lite sedan tidigare och jag tror vi ska komma bra överens!”
Även Larssons inblandning som tränare för de båda är något han uppskattar. ”I Hamburg hade vi aldrig någon målvaktstränare och att ha ett bollplank på det sättet kan aldrig vara fel!”

Dan visar sig också ha en historia med Åhus Beachhandboll festival och har tidigare vunnit motionsklassen här med vänner ifrån Kristianstad. Han pekar på hur häftigt det är att handbollen belyses genom ett event av den här klassen och uttrycker sig postivt om uppslutningen kring media och besökare ”Det var dock flera år sedan jag var här sist och centercourten låg då borta vid strandhotellet. Vilken explosion det har blivit! Det är otroligt hur festivalen har växt!” säger Dan Beutler och uttrycker en försiktigt förhoppning om att IFK:s tränare Ola Lindgren låter honom ställa sig i målet under festivalens kommande elitklass!