Tomas Axner i Åhus Beach Center! – Åhus Beach

Tomas Axner i Åhus Beach Center!

Lugis nuvarande tränare har en lång historia inom handbollen. Han är en av få som gjort över 1000 mål i både elitserien såväl som Tyska bundesliga och är numera även expertkommentator i TV4.

Det är inte första gången Axner är på Åhus Beach, inte ens i år, då han var här under helgen och tittade på sin dotter som spelar i Lugi. ”Jag har två döttrar och ursprungligen ville jag placera dem i var sin av de stora lundaklubbarna. Men det blev för rörigt rent tidsmässigt och med tanke på mitt jobb fick det bli så att de båda spelar i Lugis färger” säger Axner, inte helt utan stolthet. Han är inte heller sen med att dra fler historier ifrån helgen på stranden. ”Jag stod i urinoaren i lagtältsbyn bredvid en ung IFK-spelare som måste ha känt igen mig, efter en stund utbrast han att ’’Lugi suger!’”

Vidare berättar Tomas om sitt intresse för damhandboll, som han inte tycker bör försummas. ”Jag började läsa på inför ett jobb som kommentator i TV. Man får inte glömma att det ofta handlar om förstaklassig idrottsunderhållning!”. Han uttrycker sig också, precis som andra gjort under sina intervjuer i Beach center, en besvikelse över det uteblivna VM-slutspelet.

IFK Kristianstads nyvärvningar diskuteras också, något som Axner uttalat sig om tidigare. ”Deras värvningar skrämmer inga barn” ska han tydligen ha sagt om Kristianstadklubbens tillskott, något som han efter att hela truppen presenterats lärt sig få ångra. ”Beutler får nog många ungdomar att drömma mardrömmar” säger han lite skämtsamt och förstätter med misstanken om att spelaren Fredrik Pettersson nog till och med håller en del vakna om natten.

Fräck som han är kommenterar Axner Kristianstads backlinje, som han anser vara ganska svag, men hyllar det nya målvaktsparet som otroligt starkt. Lugi tog förra säsongen hem förstaplatsen i elitseriens rent poängmässigt något som Tomas hoppas kunna upprepa. Han förklarar att Lugi är fylld av vinnarmentalitet och klargör målet är ett svenskt mästerskapsguld. Med IFK:s satsningar och framförhållning tror han dock att det någonstans är nu eller aldrig. Vidare beskriver han hur det är svårt att hänga med Kristianstads utveckling! Axner hyllar dock satsningen, inte minst Kristianstads önskan om att ta sig ut i Europa.

Sin roll som expertkommentator liknar han vid själva handbollsspelandet. Vetskapen om att över en miljon tittare emellanåt följer en match beskriver han som en adrenalinstinn upplevelse inte helt olik den att springa in på en fullsatt arena. En ordentlig kick med andra ord!

Det kommer också fram att det var längesedan Lugi var med i Beachhandbollens elitklass, numera Teleffekt Elit. Detta förklarar Axner med att många äldre spelare är måna om sin semester och inte gärna överger det lugn den erbjuder. Spel i sanden ger tydligen också träningsverk i hela kroppen, något man inte gärna går in i en ny säsong med. I år klickade det dock och startfältet för elitklassen, samt arrangemanget i stort, är något Axner anser vara så bra att de inte ville missa det.

Vid frågan huruvida Lugi har en chans att slå Flensburg och kamma hem de 40 tusen kronor som ligger som vinstpott svarar Tomas Axner skämtsamt att de Tyska spelarna verkar så taggade att han misstänker att en barrunda utlovats för pengarna.