Till minne av Jonis – Åhus Beach

Till minne av Jonis

Under söndagen var Jonatan Tejera i fokus på flera plan. Den unge handbollstalangen från Åhus som gick bort i cancer 2014 uppmärksammades med en minnesmatch mellan hans gamla lagkamrater i Åhus Handboll respektive IFK Kristianstad. Det var fullsatt på en soldränkt centercourt och en fantastisk stämning som säkert kändes hela vägen upp till Jonatan.

Tidigare på dagen intervjuades Jonatans pappa Daniel i Studio KB om stipendiet ”Jonis minne” som delas ut till en elev vid elitidrottslinjen i Kristianstad.

En annan gäst i Studio KB var Staffan Langåker från Stiftelsen Superman, en ideell organisation som hjälper cancerdrabbade barn och deras familjer ekonomiskt. Det var till exempel just Stiftelsen Superman som uppfyllde Jonatan Tejeras önskan om en så kallad Christiania-cykel.

– Det är ofta så att det inte bara är det cancersjuka barnet som drabbas när något sådant här sker utan det finns också en familj runtomkring som har det tufft. Där vill vi komma in och hjälpa till att uppfylla de önskningar som finns – för när ett barn blir sjukt så får många det tufft ekonomiskt, berättade Staffan.

– Önskningarna kan vara allt ifrån en resa, till en hund eller en iPad. Varenda litet bidrag vi får in räknas och kan hjälpa de här familjerna till ett bättre liv.

Jonatan
Jonatan med sin Christiania-cykel

Åhus Beachhandboll är glada och stolta över att ha både Jonis minne och Stiftelsen Superman på plats på festivalen.

Läs mer om Stiftelsen Superman här: www.henriksuperman.se

Se hela intervjun i Studio KB här!