Täby HK vann F13-klassen – Åhus Beach

Täby HK vann F13-klassen

Täby HBK tryckte till direkt och levde länge på starka öppningsminuter i uppgörelsen med IFK Tumba. Motståndaren gick i gengäld all in alldeles på slutet, utan att nå den önskvärda kvitteringen, 13–11 skiljde lagen åt.

Tumba förlorade sin första match i turneringen. De kommande tolv tog laget till final, låt vara att det blev rysarhistorier i åttondel och kvart. Täby styrde och ställde i gruppspelsmatcher och vann sina inledande slutspelskamper med drygt sex bollar i snitt.

Nord mot syd i huvudstadsområdet i finalform drog igång med Täbymål och ännu ett med en ribbträff emellan. Tumba dominerade läktarkampen men fick hålla ut på planen medan Täby fick träff med breda lägen.

Tålamod var nyckelordet när ledarlaget letade upp lägen men Tumbas val att avstå västspelare lönade sig efterhand i en jämnare matchbild. Bara kvitteringslägen saknades, 8–9 var dock så nära det gröna laget kom i duellen.

Slutminuten startade med 9–12 på tavlan, Tumba svarade med en energifylld spurt men Täby behöll kylan och avgjorde med ett öppet läge när 20 sekunder återstod.

IFK Tumba HBK–Täby HBK 11–13