SG Flensburg-Handewitt och Köbenhavn Håndbold A/S klara för Elitklassen – Åhus Beach

SG Flensburg-Handewitt och Köbenhavn Håndbold A/S klara för Elitklassen

SG Flensburg-Handewitt återvänder till Åhus Beachhandboll Festival för åttonde året i rad. I sommar får de även sällskap av ett annat världslag till damernas Elitklass, nämligen Köbenhavn Håndbold A/S.

”Det innebär att vi har klart med två av världens främsta klubblag på herr- respektive damsidan!”, säger Åhus Beach AB´s vd och grundare, Mats G Jönsson till Kristianstadsbladets Patric Nilsson.

”Ljubo” (Ljubomir Vranjes) satte tillsammans med G Jönsson prägeln till en långvarig tradition för SG Flensburg-Handewitt där somrarna i Åhus blivit en tradition och som engagerar hela klubben.

”Vi har även skickat inbjudningar till deras barn- och ungdomslag. Förhoppningsvis gästar några utav lagen Åhus Beachhandboll Festival i sommar och kan få se sina idoler spela beachhandboll på nära håll samtidigt som de får en häftig sommarupplevelse och minne för livet, säger G Jönsson.”

Även om supermålvakten Mattias Andersson gör sin sista säsong för klubben så är det fortfarande många svenskar i laget. Jim Gottfridsson, Tobias Karlsson, Simon Jeppsson och Hampus Wanne ingår alla i truppen som kommer gästa Åhus i sommar.

Ännu ett världslag är klart för Elitklassen i sommar, nämligen Köbenhavn Håndbold A/S, som gästar Åhus Beachhandboll Festival för första gången. Däremot har flera utav de svenska stjärnorna i klubben vuxit upp på Åhus Beachhandboll Festival med sina moderklubbar och kommer nu tillbaka som elitspelare.

I truppen ingår bland annat målvakten Johanna Bundsen, högernian Hanna Blomstrand, vänsternian Jenny Alm, mittsexan Linn Blohm och vänstersexan Marie Wall.

G Jönsson hoppas kunna fördjupa samarbetet med Köbenhavn Håndbold A/S och att även detta blir en långvarig tradition.

”Det här känns fantastiskt och är förhoppningsvis startskottet på något riktigt bra. I Köpenhamnsregionen finns det fler handbollsklubbar än i hela Skåne, så det är en orörd marknad för Åhus Beachhandboll, säger G Jönsson.”